Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Sukupuolentutkimuksen kansainvälisiä huippuja Helsinkiin

Helsingin yliopistolla kuullaan 23.–25. toukokuuta esimerkiksi sukupuolen ja rodun näkyvyydestä taiteessa sekä naisten maskuliinisuudesta alan kansainvälisten huippujen kertomana.

Sukupuolentutkimuksen alan kansainvälinen konferenssi 5th Christina Conference on Gender Studies järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksella (Fabianinkatu 33) 23.–25.5.2013.

Konferenssissa tarkastellaan feminististen käsitteiden poliittisuutta ja ajatusten vaikutusta tieteessä ja yhteiskunnassa. Tapahtuman pääpuhujat edustavat alan kansainvälistä huippua.

Yhdysvalloista saapuvat sukupuolen ja rodun näkyvyyttä taiteessa tutkinut Tina Chanter (DePaul University) sekä naisten maskuliinisuutta käsitellyt Jack Halberstam (University of Southern California).

Davina Cooper Ison-Britannian Kent Law Schoolista tarkastelee sukupuolta oikeustieteen näkökulmasta. Ranskan nouseva nimi sukupuolentutkimuksen alalla on Elsa Dorlin (Université Paris 8).

>> Konferenssin sivut