Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

VOX Helsinki kutsuu lapset tutkimaan kaupunkia

Lasten VOX:ssa tarkastellaan lapsia kiinnostavia tiedekysymyksiä sekä lasten kaupunkia niin kaupunkisuunnittelun, ihmisten, kielten ja kulttuurien kuin luonnon ja ihmisten vuorovaikutuksenkin näkökulmista. LUMA- ja AinO-keskusten työpajat kutsuvat lapset kokeilemaan ja tekemään tiedettä.

– AinOn työpajoissa makustellaan vieraita kieliä Helsingin vuoden 1952 kesäolympialaisten hengessä. Osa olympiarenkaista on kadonnut ja renkaiden löytämiseen tarvitaan lasten apua. Lapset ratkovat tehtäviä, joissa he tarvitsevat eri kieliä ja joutuvat osoittamaan olympialaisiin liittyviä aatteita ja arvoja, kertoo humanististen aineiden aineenopettajakoulutusta kehittävän AinO-keskuksen koordinaattori Marjo Vesalainen.

– Lopuksi mietitään, mikä merkitys näillä aatteilla sekä kansainvälisyydellä ja monikielisyydellä on meidän jokapäiväisessä asuinympäristössämme.

Lasten VOX Helsinki järjestetään lauantaina 18.5.2013 klo 12–15 Helsingin yliopiston juhlasalissa ja päärakennuksen tiloissa (sisäänkäynti Aleksanterinkatu 5). Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja mukaan mahtuu 300 ensimmäiseksi ilmoittautunutta lasta ja heidän seurassaan tulevaa aikuista. Tapahtuma on suunnattu 7–10-vuotiaille lapsille.

>> Lue lisää ja ilmoittaudu yliopiston sivuilla