Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Romani Linguistics and Anthropology -seminaari

Miten romanikulttuurit eroavat Suomessa ja Isossa-Britanniassa? Miksi tietyt aiheet ja sanat ovat Suomen romanien nettichatissa tabuja? Entä miten romanikieltä ja -kulttuuria opiskellaan Helsingin yliopistossa?

Muun muassa näistä teemoista kuullaan tiistaina 7. toukokuuta, kun romanikielen ja -kulttuurin tutkijat tapaavat Helsingissä Romani Linguistics and Anthropology -seminaarissa.

Tarkoituksena on yhdistää kielentutkijoiden ja antropologien näkökulmia Suomen ja muun Euroopan romaneihin.

Seminaarin pääpuhujana on Hullin yliopiston professori Judith Okely, joka on tutkinut varsinkin Ison-Britannian romaneja ja antropologian menetelmiä.

Seminaarin järjestävät Helsingin yliopiston romanikielen ja -kulttuurin sekä sosiaali- ja kulttuuriantropologian oppiaineet.

Aika: 7.5.2013 klo 11.00–17.00
Paikka:
Unioninkatu 38, sali B114

>> Katso ohjelma suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitoksen sivuilta