Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Humanistiseen tiedekuntaan yli 8300 hakemusta

Humanistisen tiedekunnan kevään päävalintaan tuli 8326 hakemusta. Hakemusten määrä nousi 3,7 prosenttia viime vuodesta.

Keskimäärin tiedekunnassa on yhtä aloituspaikkaa kohden 13 hakijaa. Tiukin kamppailu tullaan käymään arkeologiassa, jossa 338 hakijaa kilpailee yhdeksästä aloituspaikasta. Opinnot pääsee aloittamaan syksyllä joka 38. hakija.

Viime vuodesta suhteellisesti eniten hakijamääräänsä korotti latvia ja liettua. Muutos viime vuoteen oli peräti 475 prosenttia. Hakemuksia tuli nyt 46, kun vuotta aikaisemmin niitä tuli 8. Hakemusten määrä nousi edellisten vuosien tasolle, mistä viime vuosi oli poikkeus.

Hakemusten määrä ei kuitenkaan kerro, miten vaikeaa aineeseen on päästä opiskelemaan. Olennaista on olla parempi kuin suurin osa muista hakijoista, joiden tasoa voi ennen tulosten julkistamista vain arvailla.

Tilasto humanistisen tiedekunnan päävalinnan hakijamääristä