Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

Humanistinen tiedekunta

Väitös: Vuorovaikutuksessa oikeakielisyys on toisarvoista

Niina Hynninen. Kuva: Ville Korhonen

Kielen rajoja ja hyvää kieltä säätelevät muun muassa kielipolitiikka ja kielenhuolto-oppaat. Vuorovaikutustilanteessa säännöt eivät kuitenkaan paljon paina, vaan ihmiset sopivat yhdessä, miten kieltä käytetään. Englantia lingua francana eli maailmankielenä puhuvien kommunikointi on tähän herkullinen tutkimuskohde, sanoo lauantaina 16.3. väittelevä Niina Hynninen.

>> Lue lisää nykykielten laitoksen sivuilta

Niina Hynninen väittelee 16.3.2013 kello 10 aiheesta "Language Regulation in English as a Lingua Franca – Exploring language-regulatory practices in academic spoken discourse".

Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Päärakennus, sali 12, Fabianinkatu 33. Vastaväittäjänä on professori Marina Bondi, University of Modena and Reggio Emilia, ja kustoksena on professori Anna Mauranen.

Väitöskirja on myös elektroninen julkaisu ja luettavissa
E-thesis-palvelussa.

Lisätietoa: