Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta
 

Humanistinen tiedekunta

 

 

Ajankohtaista

Seminaari: Yliopistojen kielistrategiat ja kansalliskielten asema yliopistoissa

Viime vuosina lähes kaikki Suomen yliopistot ovat laatineet kielistrategioita. Seminaarissa tarkastellaan sitä, miten strategiat näkyvät arjessa, ja kysytään, mikä on suomen ja ruotsin asema yliopistoissa, mikä englannin. Toteutuuko rinnakkaiskielisyys?


Yliopistolain mukaan Suomen yksikielisten yliopistojen opetus- ja tutkintokielenä on suomi tai ruotsi, kaksikielisten yliopistojen suomi ja ruotsi. Yliopisto voi päättää lisäksi muun kielen käyttämisestä opetus- ja tutkintokielenä ja opintosuorituksissa.

Aika: 7.3.2013 klo 13−16
Paikka:
Helsingin yliopisto, Metsätalo (Unioninkatu 40), sali 1

Seminaari on avoin kaikille. Tervetuloa!

Katso koko ohjelma suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitoksen sivuilta

2015

2014

2013