Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Alumneille tarjottiin täydennyskoulutustietoa

Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan opintoneuvoja Hanna Muilu avasi alumneille eri reittejä opettajan pedagogisten opintojen suorittamiseen.

Tiedekulman alumniviikoilla pidettiin 22.1.2012 täydennys- ja jatkokoulutusinfo. Tilaisuuteen oli kutsuttu erityisesti keskustakampuksen tiedekuntien alumneja, mutta kaikki osaamisen kehittämisestä kiinnostuneet olivat tervetulleita.

Tilaisuus syntyi alumnien toiveesta

Yliopistossamme jo opiskelleet palaavat usein etsimään uusia mahdollisuuksia opiskeluun, sillä esimerkiksi työelämän vaatimukset ja halu uralla eteenpäin luovat tarpeen opinnoille. Humanistisen, käyttäytymistieteellisen, oikeustieteellisen ja valtiotieteellisen tiedekunnan sekä Avoimen yliopiston, Palmenian ja Kielikeskuksen opintoasiantuntijat neuvoivat kyselijöitä oman pöytänsä ääressä lyhyen esittelykierroksen jälkeen.

Opettajuus kiinnosti

Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan opintoneuvoja Hanna Muilu piti tapahtuman vuorovaikutuksellisuudesta:

– Oli tosi mukavaa, kun sai rauhassa puhua ihmisten kanssa erillisiin opettajan pedagogisiin opintoihin hakemisesta juuri heidän tilanteestaan katsoen. Ensin kartoitimme tehtyjä opintoja ja tavoitteita opettajan pedagogisten opintojen suorittamisen myötä. Sitten kävimme läpi eri hakureittejä ja valintamenettelyjä sekä itse opintoja. Myös opettajan kelpoisuuksista keskustelimme samassa yhteydessä.

Palmenian projektipäällikkö Anne Karkulahden mukaan alumneja kiinnosti Palmenian järjestämä kirjoittajakoulutus. Kirjoittajakoululla on avoimien ovien tilaisuus tiistaina 12.2.

Humanistisen tiedekunnan suunnittelijat Riitta Heinsalo ja Johanna Harju vastailivat kysymyksiin sekä perus- että jatkotutkintoihin liittyen. Monia askarrutti aikaisempien tai muualla suoritettujen opintojen täydentäminen opettajan pätevyyteen liittyen. Toinen kiinnostava aihe oli jatko-opinto-oikeuden hakeminen tiedekuntaan.

Tiedekulman alumniviikot jatkuvat helmikuun loppuun. Katso koko ohjelma osoitteeessa www.helsinki.fi/alumni/alumniviikot.