Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Humanisteille uusia avauksia Tulevaisuusrahastosta

Humanistinen tiedekunta saa yliopiston Tulevaisuusrahaston tuotosta ensi vuodelle 440 000 euroa. Se mahdollistaa muun muassa tutkijoiden välisen yhteistyön kehittämisen sekä uuden professuurin ja tenure track -paikan perustamisen.

Tiedekunnan dekaani Anna Mauranen iloitsee siitä, että humanistiset alat ovat rahaston listauksessa varsin laajasti edustettuina.

– Mukana on historiaa, kieliä ja kulttuuria, ja ruotsinkielisen toiminnan vahvistamiseen saatiin lisää varoja.

Mauranen toteaa, että kiinnostavimmat uudet avaukset mahdollistaa humanistisen tiedekunnan tutkijoiden väliseen yhteistyöhön saatu vuosittainen 175 000 euroa.

– Tällä ei tavoitella hankkeita tai vakansseja vaan tähdätään tukijoiden työskentelyyn yhdessä.

Lahjoitukset mahdollistavat muutaman pysyvän nimityksen. Tiedekuntaan saadaan yritys-, teollisuus- ja pankkihistorian professuuri sekä ruotsinkielinen tenure track -paikka eli vakinaistamispolku.

– Myös tietokirjallisuusprofessuuri on otettu huomioon, mutta sen perustaminen ei vielä ole näköpiirissä.

Lue myös:

Humanistit saavat vuonna 2012 suurimman potin Helsingin yliopiston varainhankinnan tuotosta (Helsingin yliopiston verkkosivut)