Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Väitös: Rea Peltola, suomen kieli

Rea Peltolan suomen kielen väitöstutkimus antaa työvälineitä kielentutkijoille, kääntäjille sekä ranskan ja suomen kielen opettajille ja opiskelijoille. Ranskan subjunktiivimodus luo koheesiota eli sidoksisuutta tekstiin tai puheeseen. Miten sama voidaan tehdä suomen kielessä?

Valittavana on useita eri verbimuotoja. Peltola tarkastelee tutkimuksessaan suomen kielen konditionaalia ("Menen ulos, vaikka *sataisi*) ja jussiivia ("*Satakoon* tai ei, minä menen ulos.") tässä tarkoituksessa.

FM Rea Peltola väittelee 7.12.2011 kello 12.15 aiheesta "Cohésion modale et subordination – Le conditionnel et le jussif finnois au miroir de la valeur sémantique et discursive du subjonctif français" (Modaalinen koheesio alisteisissa rakenteissa. Suomen konditionaali ja jussiivi ranskan subjunktiivin merkityksen valossa).

Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Porthania, PIII, Yliopistonkatu 3.

Vastaväittäjänä on professori Meri Larjavaara, Åbo Akademi, ja kustoksena on professori Jyrki Kalliokoski. Väitöstilaisuus on suomenkielinen.

Väitöskirja on luettavissa E-thesis-palvelussa.

Väittelijän yhteystiedot:

Rea Peltola