Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

Fabianinkatu 33, 2. kerros
Humanistinen tiedekunta
00014 Helsingin yliopisto

Puhelin: 0294 1911 (vaihde)
Peruskoulutus:
hum-info(at)helsinki.fi
Jatko-opinnot:
hum-postgrad(at)helsinki.fi

Aukioloajat

WebOodi Humanistinen tiedekunta Facebookissa

Flamma-intranet

töissä.fi

Ajankohtaista

Yliopistonlehtori Juhani Sipilä Finlandia-palkinnosta: ”Pidän valintaa hyvänä ratkaisuna”

Yliopistolehtori Juhani Sipilä Helsingin yliopiston suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitokselta kommentoi Finlandia-palkinnon voittajaa, Rosa Liksomin teosta Hytti nro 6 (WSOY).

Juhani Sipilä– Pidän valintaa hyvänä ratkaisuna. Henkilökohtaisesti ajattelen, että Liksom on parhaimmillaan novellien kirjoittajana, mutta tämä palkittu romaanikin on hyvä.

Sipilä toteaa, että usein Finlandia-palkinto saadaan koko uran perusteella, eikä palkittu teos välttämättä ole kirjailijan koko tuotannon mittakaavassa paras.

– Rosa Liksom on ollut 1980-luvulta lähtien avaamassa latua suomalaiselle postmodernismille, sekä ilmaisunsa että tematiikkansa kautta.

Palkitun romaanin teema on kirjallisuudentutkijalle tuttu: junamatkan kuvaus on perinteinen aihe kirjallisuudessa.