Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Ajankohtaista

Yliopistonlehtori Juhani Sipilä Finlandia-palkinnosta: ”Pidän valintaa hyvänä ratkaisuna”

Yliopistolehtori Juhani Sipilä Helsingin yliopiston suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitokselta kommentoi Finlandia-palkinnon voittajaa, Rosa Liksomin teosta Hytti nro 6 (WSOY).

Juhani Sipilä– Pidän valintaa hyvänä ratkaisuna. Henkilökohtaisesti ajattelen, että Liksom on parhaimmillaan novellien kirjoittajana, mutta tämä palkittu romaanikin on hyvä.

Sipilä toteaa, että usein Finlandia-palkinto saadaan koko uran perusteella, eikä palkittu teos välttämättä ole kirjailijan koko tuotannon mittakaavassa paras.

– Rosa Liksom on ollut 1980-luvulta lähtien avaamassa latua suomalaiselle postmodernismille, sekä ilmaisunsa että tematiikkansa kautta.

Palkitun romaanin teema on kirjallisuudentutkijalle tuttu: junamatkan kuvaus on perinteinen aihe kirjallisuudessa.