Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Tietoa pintaan! Uutta meriarkeologiaa Itämerellä

Meriarkeologi Minna Leino sukeltamassa 1700-luvun hylylle Suomenlinnassa. Kuva: Petri Puromies.

Perjantaina 18.11.2011 on mahdollisuus kuulla ajankohtaisia uutisia sekä suomalaisesta meriarkeologisesta tutkimuksesta että Itämeren alueen herkullisimmista vedenalaisista löydöistä. Tilaisuuden järjestää Helsingin yliopiston merihistorian opintokokonaisuus.

Perjantaina 18.11.2011 klo 9–17
Helsingin yliopisto, päärakennus, vanha puoli, Aleksanterinkatu 5

Aamupäivän aikana kuullaan mitä kuuluu Vrouw Marialle veden alla, minkälaisia aarteita löytyi Suomussalmen järviarkeologisissa inventoinneissa, kuinka Porissa tutkittiin hylkyä kuivalla maalla ja kuinka Suomenlinnan vedenalainen maisema siirtyy museoon.

Iltapäivä keskittyy Itämeren kaasuputkihankkeeseen liittyviin vedenalaisiin tutkimuksiin sekä tanskalais-lyypekkiläisen laivaston 1500-luvulla Ruotsin rannikolla uponneisiin aluksiin. Lisäksi seminaarissa nähdään suomalaisen sukellusryhmä Badewannen National Geographic dokumenttiin tuottamaa materiaalia sotahylyistämme.

Seminaariin on vapaa pääsy. Mahdollisen suuren osallistujamäärän vuoksi toivomme sinun ilmoittautuvan etukäteen: http://tietoapintaan.eventbrite.com
Otathan rekisteröitymislipun mukaasi!

>> Seminaarin ohjelma