Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Suomen sotahistoriaa Heurekan planetaariossa

Heurekan ainutlaatuisessa uudenlaisessa tiedetapahtumien sarjassa koko planetaarion jättikupu on tiede-esityksen audiovisuaalisena näyttämönä. Häikäisevät näkymät, liikkuva kuva, yllättävät ääniefektit tekevät Heureka-luennoista ainutlaatuisia. Yleisö voi nauttia Heurekan planetaarion tähtitaivaan alla mukavissa nojatuoleissa planetaarioteatterin tehosteista ja kiehtovista huippuasiantuntijoiden esityksistä. Tuloksena on moniaistinen, vaikuttava tiede-elämys.

Sama luento pidetään kahdesti peräkkäin. Heureka-luennoille on vapaa pääsy, ja osallistujat voivat tutustua maksutta myös Heurekan näyttelyihin kello 19–20. Planetaarion 135 paikkaa jaetaan saapumisjärjestyksessä. Ilmaisia pääsylippuja jaetaan kello 17 alkaen.

Lisätietoa tapahtumapäällikkö Paula Havasteelta:
paula.havaste(at)heureka.fi, puh. 040 9015375.

Torstaina 13.10. kello 18–19 ja
torstaina 27.10. kello 18–19

Historiantutkija Henrik Meinander:
Suomi toisessa maailmansodassa
Mikä oli Suomen rooli toisessa maailmansodassa, mitkä sodan avainkohdat? Varadekaani, professori Henrik Meinander kertoo, mitä Suomessa tapahtui kotirintamalla ja taisteluissa. Vapaa pääsy.