Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Arto Mustajoki hallituksen tutkimus- ja innovaationeuvostoon

Nykykielten laitoksen johtaja, professori Arto Mustajoki on nimitetty jäseneksi pääministeri Jyrki Kataisen johtamaan tutkimus- ja innovaationeuvostoon. Uuden neuvoston tehtävä on käsitellä valtioneuvoston ja ministeriöiden apuna tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikan suuntaamiseen, seurantaan, arviointiin ja yhteensovittamiseen liittyviä kysymyksiä.

Muiksi jäseniksi nimettiin rehtori Kaija Holli (Tampereen yliopisto), toimitusjohtaja Risto Lammintausta (Hormos Medical Oy), pääjohtaja Erkki Leppävuori (Teknologian tutkimuskeskus VTT), toimitusjohtaja Pekka Lundmark (Konecranes Oyj), pääjohtaja Markku Mattila (Suomen Akatemia), rehtori Anneli Pirttilä (Saimaan ammattikorkeakoulu), pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara (Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes), koulutus-ja työvoima-asioiden päällikkö Saana Siekkinen (Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry) ja professori Päivi Törmä (Aalto-yliopisto).

Pääministerin lisäksi neuvoston ministerijäseninä toimivat valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, ympäristöministeri Ville Niinistö, sisäasiainministeri Päivi Räsänen, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sekä puolustusministeri Stefan Wallin.

Neuvoston toimikausi kestää eduskunnan vaalikauden ajan.