Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

Tietoa tiedekunnasta:

Kanslian yhteystiedot:

Väitös kartoittaa majakoiden kulttuurihistoriaa

FM Harri Nyman tarkastelee väitöskirjassaan "Uloimmalla rannalla – Luotsi- ja majakkamiesperheet asemayhdyskunnissaan" majakoihin liittyvää kulttuurihistoriaa.

Katso, mitä Harri Nyman kertoo tutkimuksestaan, majakoista ja niiden ajankohtaisuudesta:

”Tutkimus on rakennetuista kulttuuriympäristöistä lähtevä, ihmistä ja ihmisyhteisöä etsivä työ. Jos ajatellaan, että 1900-luvun kuluessa tyhjentyneet luotsi- ja majakkayhdyskunnat ovat ikään kuin vaienneita teatterinäyttämöitä kulisseineen, herätetään väitöksessä näissä ympäristöissä eletty draama henkiin”, Nyman kuvaa.

Väitöstilaisuus järjestetään 26.8.2011 kello 12 osoitteessa Helsingin yliopistomuseo Arppeanumin auditorio (Snellmaninkatu 3, 2. krs). Vastaväittäjänä on dos. Katriina Siivonen, Turun yliopisto, ja kustoksena on professori Lotte Tarkka.

Lue lisää väitöksestä E-thesis-palvelussa.

Lisätietoja:

Väittelijä Harri Nyman, puhelin 041 725 6982, harri.nyman(at)helsinki.fi

Tiedottaja Suvi Uotinen, puhelin 09 191 23100 tai 050 329 0914, suvi.uotinen(at)helsinki.fi