Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Lingvistiikan tutkimus korkealla kansainvälisessä rankingissa

Helsingin yliopiston lingvistiikan eli kielitieteen tutkimus on arvioitu maailman 38. ja Euroopan 8. parhaaksi juuri julkaistussa humanistisia tieteitä käsittelevässä Topuniversities-rankingissa.

Viime vuonna Helsingin yliopisto oli kaikkien humanististen tieteiden listauksessa sijalla 53. Tänä vuonna kokonaissijoitusta ei julkaistu, vaan arviot annettiin tieteenaloittain.

Muilla rankingissa arvioiduilla humanistisilla aloilla – englannin kieli ja kirjallisuus, nykykielet, historia, filosofia ja aluetutkimus – Helsingin yliopisto sijoittui Topuniversities-rankingissa maailman yliopistojen joukossa sijoille 51–100. Muut suomalaiset yliopistot eivät sijoittuneet rankingissa listattujen maailman 150 parhaan joukkoon.

Topuniversities-rankingia on vuodesta 2004 julkaissut QS-tutkimuslaitos. Aiemmin se oli brittiläisen Times Higher Education -lehden listaus, mutta nykyisin lehti julkaisee omaa rankinglistaustaan. Topuniversities-rankingin arviointikriteerinä on muun muassa vertaisarviointi.

QS Topuniversities -listaus maailman parhaista humanistisen alan yliopistoista on julkaistu osoitteessa www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/arts-humanities.

Lisätietoja:

vararehtori Ulla-Maija Forsberg