Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta
 

Humanistinen tiedekunta

 

 

Ajankohtaista

Maria Vainio-Kurtakolle Mauritz Hallberg -palkinto

Filosofian tohtori Maria Vainio-Kurtakko on saanut Svenska litteratursällskapet i Finland -seuralta 9000 euron Mauritz Hallberg -palkinnon.


Vaino-Kurtakko sai palkinnon väitöskirjastaan "Idyll eller verklighet? – Albert Edelfelt och Gunnar Berndtson i det moderna genombrottets ambivalens" (Idylli vai todellisuus: Albert Edelfelt ja Gunnar Berndtson modernin murroksen pyörteissä).

Suomen ruotsinkielistä kulttuuriperintöä säilyttävä, kehittävä ja välittävä tieteellinen seura on myötänyt Mauritz Hallberg -palkinnon vuosittain ansioituneelle tutkijalle vuodesta 1920 lähtien. Tänä vuonna palkinto annettiin kahdelle tutkijalle. Toinen palkittu oli oikeustieteen tohtori Mårten Knuts.

2011