Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Vuoden Kristiina -palkinto Transtukipisteelle

Professori Tuija Pulkkinen luovuttaa Transtukipisteelle Vuoden Kristiina -palkinnon. Kuva: Mika Federley

Sukupuolentutkimuksen oppiaine antoi Vuoden Kristiina 2011
-palkinnon Transtukipisteelle oppiaineen 20-vuotisjuhlaseminaarin yhteydessä perjantaina 13.5. Juhlatilaisuudessa jaettiin myös gradupalkinto, jonka sai Emmi Vähäpassi.

Vuoden Kristiina -palkinnon perusteluissa kiitetään Transtukipistettä tärkeästä työstä transihmisten ja heidän läheistensä tukemiseksi sekä näkyvästä roolista sukupuolen monimuotoisuuden sinnikkäänä esiintuojana, asiantuntijana ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Transtukipiste on esimerkillisellä tavalla tehnyt tunnetuksi sukupuolentutkimusta, ja sen työssä yliopistollisen sukupuolentutkimuksen saavutukset ovat löytäneet tiensä käytännön vaikutuksiksi ihmisten elämään.

Vuoden Kristiina -palkinto kantaa sukupuolentutkimuksen oppiaineen edeltäjän Kristiina-instituutin nimeä, ja se myönnetään vuosittain sukupuolentutkimuksen tunnetuksi tekemisestä ja sukupuolen perusteella tapahtuvan syrjinnän ja eriarvoisuuden vähentämiseksi tehdystä työstä. Palkinto on myönnetty vuodesta 2001 lähtien.

Lisätietoja:

Sukupuolentutkimuksen oppiainevastaava, dos. Leena-Maija Rossi, p. 09 191 23229, leena-maija.rossi(at)helsinki.fi
www.helsinki.fi/sukupuolentutkimus

Transtukipisteen johtava sosiaalityöntekijä Maarit Huuska p. 050 913 3278, maarit.huuska(at)seta.fi
www.transtukipiste.fi