Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Filosofi Jaakko Hintikka luennoi fiktion logiikasta

Yksi kansainvälisesti arvostetuimmista suomalaisista filosofeista, professori Jaakko Hintikka pitää avoimen vierailuluennon fiktion logiikasta keskiviikkona 16.3. klo 16.15 alkaen päärakennuksen pienessä juhlasalissa (Fabianinkatu 33, 4. krs).

Hintikka kysyy luennossaan The Logic of Fiction, voivatko loogiset kyvyt auttaa kunnianhimoista kirjailijaa. Fiktion kirjoittaminen on Hintikan mukaan jatkuvaa kysymyksiin vastaamista. Vastaamalla eteensä tuleviin kysymyksiin kirjailija kertoo lukijoille tarinan fiktiivisestä todellisuudestaan – tutkija puolestaan rakentaa kuvaa todellisen maailman olemuksesta.

Jaakko Hintikkaa (s. 1929) pidetään filosofisen episteemisen logiikan ja peliteoreettisen semantiikan kehittäjänä. Hän toimii Bostonin yliopiston filosofian professorina, mutta on lukuvuoden 2010–2011 vierailevana tutkijana tutkijakollegiumissa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Teksti: Tiina Palomäki

Maria Soukkio