Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Professori Pirjo Lyytikäinen ICLA:n valtuustoon

Pirjo Lyytikäinen Kotimaisen kirjallisuuden professori Pirjo Lyytikäinen on valittu ensimmäisenä suomalaisena Internatinonal Comparative Literature Associationin executive counciliin.

International Comparative Literature Association on huomattavin kansainvälinen vertailevan kirjallisuudentutkimuksen järjestö, johon kuuluu jäseniä kaikkialta maailmasta. Se järjestää joka kolmas vuosi laajan konferenssin, jota voi pitää kirjallisuudentutkijoiden suurimpana kokoontumisena. Vuoden 2010 konferenssi oli Etelä-Koreassa ja vuonna 2013 se pidetään Pariisissa.

- Kuulumalla järjestön valtuustoon voi edistää suomalaisen kirjallisuudentutkimuksen näkyvyyttä ja kasvattaa suomalaisten roolia konferensseissa, Pirjo Lyytikäinen toteaa.

Professorin mukaan myös suomalainen kirjallisuus ja suomalainen kirjallisuudentutkimus maailman kirjallisuuden tutkimuksen osana voi näin saada aiempaa suurempaa huomiota.