Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta
 

Humanistinen tiedekunta

Tietoa tiedekunnasta:

Kanslian yhteystiedot:

Fabianinkatu 33, 2. kerros
Humanistinen tiedekunta
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

Puhelin: 0294 1911 (vaihde)
Telefax: 02941 23100
Peruskoulutus:
hum-info(at)helsinki.fi
Jatko-opinnot:
hum-postgrad(at)helsinki.fi

Aukioloajat

WebOodi Humanistinen tiedekunta Facebookissa

Flamma-intranet

töissä.fi

http://www.helsinki.fi/alumni/

Tervetuloa humanistiseen tiedekuntaan!

Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta on Suomen suurin ja vanhin humanistisen opetuksen ja tutkimuksen yksikkö. Se on myös merkittävä kansainvälinen tutkimus-, koulutus- ja kulttuuriyhteisö. Tieteenalarakenteeltaan ja oppiainevalikoimaltaan se on Suomen monipuolisin tiedekunta. Mitä tulee opiskelijoiden ja henkilökunnan kansallisuuksiin, opetuskieliin sekä tutkijoiden ja opettajien kansainvälisiin yhteyksiin, kyseessä on myös maan kansainvälisin ja monikulttuurisin tiedekunta.

Kandidaatintutkinnon vaihtoehtoina on 23 erilaista opiskelukokonaisuutta, jotka sisältävät yhteensä 46 pääainetta. Maisterintutkinnossa valittavana on 48 pääainetta, joista 15:stä voi suorittaa maisterintutkinnon vain Helsingin yliopistossa.

Tieto-Finlandia historioitsija Mirkka Lappalaiselle

Ruotsin ja Suomen 1600-luvun historiaan uppoutunut Mirkka Lappalainen voitti tänään 19.11. Tieto-Finlandia-palkinnon teoksellaan Pohjolan Leijona Kustaa II Aadolf ja Suomi 1611-1632 (Siltala, 2014). Kirja kuvaa Lappalaisen mukaan hetkiä, joina pohjoismaisen yhteiskunnan perustat rakennettiin.

>> Lue lisää

Helsinki Digital Humanities Day, 3 December 2014

What is Digital Humanities? Is it useful? Why is it trendy?

Helsinki Digital Humanities Day is an event for researchers, doctoral students, research directors, librarians, and administrators who are interested in developing research on digital humanities and social sciences at the University of Helsinki and in Finland more broadly. The purpose of the day is to learn from international and domestic digital humanities programs and to develop this research area in Finland through workshop sessions geared to researchers.

>> Read more

Demokratian historian tutkimusprojektille miljoonarahoitus

  Historian professori Henrik Meinanderin johtama demokratian historian tutkimuksen projekti on saanut miljoonarahoituksen.

>> Lue lisää

Vuoden tieteentekijä – yliopisto-opettaja Kimmo Svinhufvud

  Tieteentekijöiden liitto on valinnut Vuoden tieteentekijäksi filosofian tohtori Kimmo Svinhufvudin Helsingin yliopistosta.

>> Lue lisää

Heikki Mikkeli miettii Eurooppaa ja kansainvälistymisen historiaa

Helsingin yliopiston yleisen historian professorina on aloittanut Heikki Mikkeli. Häntä kiinnostaa erityisesti kansainvälistymisen historia ja eurooppalaisuuden määrittely. Pohdinta Euroopan rajoista on leimallista myös tälle ajalle.

>> Lue lisää

375 humanistia esiin – osallistu sivuston toteutukseen!

Humanistinen tiedekunta nostaa ensi vuoden aikana näyttävästi esiin 375 humanistia. Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden kunniaksi toteutettavan sivuston humanistit avaavat näkymää humanistisen alan yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen merkitykseen sekä tarjoavat esimerkkejä humanistien laaja-alaisesta osaamisesta.

>> Lue lisää

Tietokirjallisuuden ja -kirjoittamisen professoriksi Pirjo Hiidenmaa

  Filosofian tohtori Pirjo Hiidenmaa on valittu Helsingin yliopiston tietokirjallisuuden ja -kirjoittamisen professoriksi. Uusi professuuri on alan ensimmäinen Suomessa.

>> Lue lisää

Ajankohtaista:

Hyvä yhteiskunta 2100

Kuukauden humanisti

AinO-keskus

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerTutustu historiallisiin humanisteihin!

Kielijelppi