Ohjeita opiskeluun Yhteystiedot

Historia (ruots.) on osa filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitosta.

Unioninkatu 38 A
00014 Helsingin yliopisto
Puhelin: 0294 1911 (vaihde

Alma-intranet

Opiskelu

TehostekuvaHumanistisessa tiedekunnassa voi opiskella Suomen ja Pohjoismaiden historiaa, yleistä historiaa ja historiaa (ruots.). Lisäksi tiedekunnassa on kaupunkihistorian, Euroopan historian ja aatehistorian professuurit.

Historian opinnot antavat kattavan kuvan eurooppalaisen kultuurin ominaispiirteistä ja sen rikkaasta vaihtelusta. Historian opinnoissa opiskelija syventää tietoaan ainakin kahdesta historian osa-alueesta ja perehtyy historian tutkimuksessa käytettäviin lähteisiin.

Tarkemmat tiedot historian opintojen suorittamisesta löytyvät vasemman laidan valikosta.

Historian oppiaineryhmä tarjoaa myös opintokokonaisuuden keskiajan tutkimuksessa.

Syksyllä 2017 aloittaa historian kandiohjelma ja historian maisteriohjelma.