Yhteystiedot

Historia (ruots.) on osa filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitosta.

Unioninkatu 38 A
00014 Helsingin yliopisto
Puhelin: 0294 1911 (vaihde

Alma-intranet

Tervetuloa!

Tehostekuva

Humanistisen tiedekunnan historian oppiaineiden vanhimmat oppituolit juontavat juurensa Turun akatemiaan, joka perustettiin vuonna 1640 ja siirrettiin Helsinkiin vuonna 1828. Aineet muodostivat aina vuoteen 2009 saakka historian laitoksen, vuodesta 2010 alkaen ne kuuluvat filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokseen. Humanistisessa tiedekunnassa voi opiskella Suomen ja Pohjoismaiden historiaa, yleistä historiaa ja historiaa (ruots.).

Kanslia on Helsingin uusklassisessa keskustassa, Kansalliskirjaston, Kansallisarkiston ja tuomiokirkon ympäröimänä. Saksalaisen arkkitehti C. L. Engelin suunnittelema rakennus oli alun perin orpopoikien sotilaskoulu. 1800-luvun puolivälissä siitä tuli sairaala, jollaisena se pysyi, kunnes se peruskorjattiin ja annettiin historian laitokselle vuonna 1998.

Syksyllä 2017 aloittaa historian kandiohjelma ja historian maisteriohjelma.