SUOMEN 1700-LUVUN TUTKIMUKSEN SEURA
Esittely
Hallitus
Jäsenet
Säännöt
Ajankohtaista
Kalenteri
Ilmoitukset
Linkit
Liity
Vuosikirja

Yhteystiedot

info-1700(at)
helsinki.fi

 

 

.

 

LINKIT

Historiaportaaleja - Seuroja ja yhdistyksiä - Tutkimus -
Kirjastoja
- Museoita - Kirjakauppoja - Verkkolehtiä - Suomen yliopistot

ISECS & sisarinstituutioita

ISECS -kotisivu, http://www.isecs.org/

Ulkomaisia sisarinstituutioita, joilla on kotisivut: Ruotsi | Norja | Islanti | Ranska | Britannia | Irlanti |Sveitsi| Itävalta | Kanada |USA

Historia-portaaleja

Agricola - Suomen historiaverkko

Seuroja ja yhdistyksiä

http://www.c18.org/ International Society for Eighteenth-Century Studies. Kansallisten 1700-luvun tutkimuksen seurojen katto-organisaatio. Sisältää tietoa seuran kongresseista sekä paljon 1700-lukua koskevia linkkejä, kuitenkin painottuen anglosaksiseen ja länsieurooppalaiseen - vähemmän Saksaa ja Keski-Eurooppaa koskevaa.

http://www.voltaire.ox.ac.uk/ Voltaire Foundationin kotisivut. Tekstejä, kuvia, kirjoja, ohjelmia, seuroja, jäsenluettelo jne. Sivut ovat ranskaksi ja englanniksi.

http://www.centre.c18.org/ Toinen Voltaire-seuroista, Centre International d'étude du XVIIIe siècle, Ferney-Voltaire. Paljon hyviä linkkejä. Sivut ranskaksi ja englanniksi.

http://www.stael.org/ Société d'études Staëlienne. Artikkeleita ja tietoa kollokvioista: "littérature, histoire et politique, des Lumières au romantisme"

http://www.tidigmusik.com/ Förening för tidigmusik, Sverige. Allt från renässans till 1700-tal.

www.bellman.net Bellman-seuran varsin näyttävät kotisivut, joilla on yhtä ja toista myös aikakaudesta."Den Svenske Ankreon" osoitteessa http://www.cm-bellman.com/

Tutkimus

http://www.uni.potsdam.de/u/fea/ Forschungszentrum Europäische Aufklärung. Kattava www-sivusto joka vaikuttaa antavan hyvän käsityksen saksalaisesta valistuksen ja och 1700-luvun tutkimuksesta. Pitkä, järjestelmällinen ja hyvä linkkiluettelo!

http://www.goethe-net.de/ Portaali teksteille, tutkimukselle ja sen sellaiselle liittyen Goetheen ja hänen aikaansa.

http://www.crlv.org/ Centre de Recherche sur la Littérature des Voyages (Université Paris-Sorbonne / Paris IV), monipuolinen ja kiinnostava matkojen ja matkakirjallisuuden tutkimuskeskus. Esittelyt keskuksen runsaasta ohjelmistosta ja seminaareista linkkeineen.

http://www.pushkinhouse.spb.ru/ Venäjän tiedeakatemiassa toimiva kirjallisuudentutkimusinstituutti "Pushkinskij dom", on keskeinen tutkimusinstituutti Venäjän 1700-luvun tutkimuksessa. Julkaisee vuosikirjaa "XVIII vek" (1700-luku).

ideashistory.org.ru St Petersburg Center for History of Ideas, joka on valistusaikaan erikoistunut instituuttiyritys. Järjestää konferensseja ja kesäkursseja, tuottaa julkaisuja ja on mukana monissa yhteistyöprojekteissa, erityisesti skotlantilaisten tahojen kanssa. (Yksityiskohtaiset englanninkieliset sivut.)

http://www.sfn.uni-muenchen.de/ on laaja akateeminen palvelin varhaismodernille ajalle (sfn tarkoittaa Server Frühe Neuzeit 1500-1800) joka kutsuu itseään nimityksellä "virtuelle Fachbibliothek". Aliportaaleja kirjallisuudeslle erilaisin teemoin -esim. Ranska ja Italia-, sen lisäksi arkistot, kirjastot, aputieteet ja tekstit sähköisessä muodossa.

http://www.weimar-klassik.de/ johdattelee Goethen aikakauden maailmaan ja Weimarin hienoihin arkistoihin, Stiftung Deutscher Klassik, runsaine kirjailijajäämistöineen, julkaisuineen, tapahtumineen ja tutkimuksineen.

www.chivalricorders.org/index3.htm Kaikille varhaismodernin kauden aatelista ja ritarikunnista kiinnostuneille.

http://www.indiana-edu/~ahr/darnton//, http://www.indiana.edu/~ahr/darnton/pocn/ Robert Darntonin kotisivuja

http://www.svenskhistoria.se/ Ruotsin historian uutislehti

Kirjastoja

http://www.crlv.org/ Centre de Recherche sur la Littérature des Voyages (Université Paris-Sorbonne / Paris IV), monipuolinen matka- ja matkakirjallisuustutkimuksen tutkimuskeskus, Euroopan kärkeä, runsaat omat ohjelmat, tapahtumat ja linkit Kirjastoja

http://www.lib.helsinki.fi/ Helsingin yliopiston kirjasto ja Suomen kansalliskirjasto. Sivuilta löytyy elektroninen luettelo HELKA sekä muita luetteloita sekä tietoja kirjaston erityiskokoelmista (Slavica-kirjasto, Monrepos-kokoelma jne.).

http://www.kb.se/ Kungliga Biblioteket eli Tukholman Kuninkaallinen Kirjasto. Sivuilta löytyy ruotsalainen tieteellisten kirjastojen onlineluettelo LIBRIS ja erityisesti erikoistietokannat: SB17, loistava ja täydellinen bibliografia kaikesta Ruotsissa painetusta, mukaan luettuna Suomi vuosilta 1700-1829, lisäksi myös klassikko "Collijn", vastaava bibliografia 1600-luvusta. Erityisbibliografioita:
Svensk litteraturvetenskaplig bibliografi

Svensk musikhistorisk bibliografi
Svensk konstvetenskaplig bibliografi
Svensk historisk bibliografi

w3.ub.uu.se Uppsalan yliopistollinen kirjasto, DISA-luettelo och tietoa kirjaston erityiskokoelmista.

http://www.kb.dk/ Kuninkaallinen Kirjasto, Kööpenhamina, online-katalogi REX, ELEKTRA "e-resource" sekä johdatus tanskalaiseen tutkimukseen.

http://www.hab.de/ Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel, Forschungs- und Studienstätte für europäische Kulturgeschichte. Tärkeä keskus kaikelle barokkia ja 1700-lukua koskevalle tutkimukselle. Sivut sisältävät kattavan linkki- ja hakemistoluettelon sekä tiedot omista julkaisuista, ohjelmasta ja tapahtumista.

http://www.bnf.fr/ Bibliothéque nationale de France, hienot luettelot BN-OPALE PLUS ja BN-OPALINE, jotka sisältävät runsaasti bibliografisia tietoja. Sen lisäksi tarjotaan johdatusta kirjaston erityiskokoelmiin, esim. grafiikkakokoelmiin ja musiikki-teatteri-kokoelmaan. Sivuilta löytyy myös linkki sähköiseen Gallica-kirjastoon, Bibliothéque numérique, joka sisältää monia ranskalaisia klassisia tekstejä.

http://www.nlr.ru/ Venäjän Kansalliskirjasto (Rossijskaja Natsionalnaja Biblioteka) Pietarissa. Sisältää hyvät esittelyt kirjaston omista tutkimusprojekteista, julkaisuista, näyttelyistä ja kokoelmista. Venäjän 1700-luvun tärkeimmät kokoelmat löytyvät etupäässä tästä kirjastosta, mm. Voltairen kirjasto. Sivuilla on hieman tietoja englanniksi.

http://www.rsl.ru/ Venäjän Valtionkirjasto (Rossijskaja Gostudarstvennaja Biblioteka), toinen suuri Venäjän kirjasto, jossa on merkittäviä kokoelmia. Lähteitä ja tekstiaineistoa.

gutenberg.aol.de Projekti Gutenberg, 350 saksan kirjailijaklassikkoa, 250 000 sivua kirjallisuutta.

www.weimar-klassik.de/haab/ Weimarissa sijaitseva, yksi Euroopan upeimmista rokokookirjastoista Anna Amalia Bibliothek.

Museoita

www.nba.fi/museums/ Osoite Museoviraston sivuille ja heidän museihinsa Suomessa. Tie useimpiin Suomen museoihin, kartanoihin ja linnoihin.

www.nba.fi/NATMUS/infofin.html Suomen Kansallismuseo.

http://www.suomenlinna.fi/ Tietoa linnoituksen historiasta ja nykypäivästä sekä sen museoista. Suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

http://www.chateauversailles.fr/ Versailles, josta voi ostaa pääsyliput etukäteen, katsoa kokoelmia tai tapahtumakalenteria jne.

http://www.drottningholmsteatern.dtm.se/ Täällä voi vierailla myös verkossa, mikäli ei ole mahdollista matkustaa Drottningholmaan - mitä tosin suositellaan.

http://www.stockholmsmuseer.com/ Tukholman museot.

http://www.royalcourt.se/net/Kungl.+Hovstaterna/
De+kungliga+slotten
Täältä löytyvät kaikki Ruotsin kuninkaalliset linnat.

http://www.museum.ru/ Portaaliosoite kaikkiin Venäjän museoihin. Monilla on todella hienot, sponsoroidut englanninkieliset sivut.

Kirjakauppoja

http://www.chapitre.com/ Antikvariaatti sekä tavallista kirjakauppaa internetin kautta, ovi ranskalaisten kirjojen maailmaan.

Verkkolehtiä

http://www.svenskhistoria.se/ Uutislehti koskien Ruotsin historiaa. Sisältää uutisia tutkimuksesta, uudesta kirjallisuudesta, näyttelyistä ja ajankohtaisesta keskustelusta sekä runsaasti historia-aiheisia linkkejä.

http://www.ennenjanyt.net/ Suomalainen, vuodesta 2001 ilmestynyt historia-alan verkkolehti.

Suomen Yliopistot

http://www.helsinki.fi/ Helsingin yliopisto

http://www.abo.fi/ Åbo Akademi

http://www.utu.fi/ Turun yliopisto

http://www.uta.fi/ Tampereen yliopisto

http://www.oulu.fi/ Oulun yliopisto

http://www.jyu.fi/ Jyväskylän Yliopisto

http://www.uku.fi/ Kuopion yliopisto

http://www.uwasa.fi/ Vaasan yliopisto

http://www.joensuu.fi/ Joensuun yliopisto

http://www.urova.fi/ Lapin yliopisto

Historiaportaaleja - Seuroja ja yhdistyksiä - Tutkimus -
Museoita
- Kirjakauppoja - Suomen yliopistot

 

 

 

 

Ehdota
uutta
linkkiä

 

In english På svenska En francais