Ympäristöopetus

Monitieteisten ympäristöosaajien kouluttamiseksi Helsingin yliopiston tiedekunnat tekevät ympäristöopetuksen yhteistyötä ja opettavat yhdessä Ympäristöalan monitieteisen sivuaineen eli YMS-kokonaisuuden. Henvin järjestämän YMSin johdantokurssin on suorittanut jo 600 opiskelijaa kymmenestä eri tiedekunnasta. Ensimmäinen YMS-kokonaisuus valmistui kevätlukukaudella 2007. --> Lue YMS-opiskelijoiden kokemuksista.

 

Johdatus monitieteisiin ympäristöopintoihin

JMY logo

Johdatus monitieteisiin ympäristöopintoihin (JMY) on HENVIn oma ympäristökurssi. Kurssilla esitellään laajasti yliopiston ympäristöalan oppiaineita ja opetusta ja siihen osallistuu 20 opettajaa eri tiedekunnista ja se opetetaan joka vuosi syyslukukaudella. Jokainen JMY-kurssi päättyy paneelikeskusteluun opiskelijoiden taustoittamasta aiheesta.

 

oodi-logo Johdantokurssin ilmoittautuminen on päättynyt

 

 

Itämeri-asiantuntijoiden kouluttaminen

Seagull (c) Sasa Tkalcan

4. periodissa opetetaan Itämeri-luentokurssi Itämeren tila ja tulevaisuus tieteidenvälisesti (2-5 op), jolla on useita Itämeri-asiantuntijoita valottamassa Itämeren tilaa ja tulevaisuutta luonnontieteellisen, yhteiskuntatieteellisen ja humanistisen tutkimuksen tulosten valossa.


80130 Itämeren tila ja tulevaisuus tieteidenvälisesti

 

 

Ympäristötutkimuspäivät ja opiskelijatyöpaja

Circular Economy logo

Helsingin yliopiston ympäristötutkimuksen ja -opetuksen yksikkö HENVI järjestää ympäristötutkimuspäivät vuosittain kevätkaudella. Päiviin liittyen järjestetään maisterivaiheen opiskelijoille 4. periodissa HENVIn työpajakurssi.

 

 

DENVI-seminaarisarja

Ympäristöalan tohtoriohjelma DENVI järjestää sekä syksyisin että keväisin seminaareja, joihin kutsumme opiskelijoita osallistumaan. Opiskelijat voivat referoida seminaarien esityksiä ja saada työstä 1 op:n.

--> Lue lisää seminaarisarjan esitysten referoinnista (1 op)

 


Laaja tarjonta ympäristöalan kursseja

HENVIn kautta voit osallistua yli 70 ympäristöalan kurssille Helsingin yliopiston eri tiedekunnissa. Kurssit kuuluvat HENVIn Ympäristöalan monitieteiseen sivuaineeseen, mutta ne ovat avoimia myös muille kuin sivuaineen suorittajille.

--> Tutustu kurssitarjontaan


2014-15