Ympäristöopetus

Monitieteisten ympäristöosaajien kouluttamiseksi Helsingin yliopiston tiedekunnat tekevät ympäristöopetuksen yhteistyötä ja opettavat yhdessä Ympäristöalan monitieteisen sivuaineen eli YMS-kokonaisuuden. Ensimmäinen YMS-kokonaisuus valmistui kevätlukukaudella 2007. --> Lue YMS-opiskelijoiden kokemuksista.

 

Opiskelijat

Johdatus monitieteisiin ympäristöopintoihin

JMY logo 2016

Johdatus monitieteisiin ympäristöopintoihin (JMY) on HENVIn oma ympäristökurssi. Kurssilla esitellään laajasti yliopiston ympäristöalan oppiaineita ja opetusta, siihen osallistuu opettajia eri tiedekunnista ja se opetetaan joka vuosi syyslukukaudella. Jokainen JMY-kurssi päättyy paneelikeskusteluun opiskelijoiden taustoittamasta aiheesta.

 

 

oodi-logo Johdantokurssin ilmoittautuminen

 

 

Itämeri-asiantuntijoiden kouluttaminen

Seagull (c) Sasa Tkalcan

Lukuvuonna 2016-17 monitieteinen Itämeri-opetus järjestetään kurssilla 863050 Itämeren suojelun talous ja politiikka 3 op.

HUOM: Kurssin järjestetään 2. periodissa 02.11.2016 -16.12.2016

Kurssilla käsitellään Itämerta taloustieteen, luonnontieteiden, yhteiskuntatieteiden ja humanistististen tieteiden tutkimuksen tulosten valossa. Sillä voi korvata YMSin valinnaisissa olevan Itämeren tila ja tulevaisuus (80130) -kurssin ilman uuden HOPSin hyväksyttämistä.

 

863050 Itämeren suojelun talous ja politiikka

 

Ympäristötutkimuspäivät ja opiskelijatyöpaja

Banneri Henvi Science Day Stephanie Lindström

Helsingin yliopiston ympäristötutkimuksen ja -opetuksen yksikkö HENVI järjestää ympäristötutkimuspäivät vuosittain kevätkaudella. Kevään 2017 päivät käsittelevät kestävyystiedettä ja murrosta kestävyyteen. Päiviin liittyen järjestetään maisterivaiheen opiskelijoille 4. periodissa englanninkielinen HENVIn työpajakurssi.

 

 

Laaja tarjonta ympäristöalan kursseja

HENVIn kautta voit osallistua yli 70 ympäristöalan kurssille Helsingin yliopiston eri tiedekunnissa. Kurssit kuuluvat HENVIn Ympäristöalan monitieteiseen sivuaineeseen, mutta ne ovat avoimia myös muille kuin sivuaineen suorittajille.

--> Tutustu kurssitarjontaan


2016-17