SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ YLIOPISTOLLA

Helsingin yliopistossa siirrytään käyttämään sähköpostina Microsoftin Office 365 sähköposti- ja kalenterijärjestelmää.

Office 365 -sivut >>

Kirjaudu tästä OWA:an>>


Yliopiston sähköpostin käsittelyä koskevat säännöt ovat Flammassa. Säännöt koskevat kaikkea sähköpostia siitä riippumatta, millä ohjelmalla tai laitteella postia käsitellään.

Yliopistolla on yleisimmin käytössä yliopiston oma Mappi-posti. Sitä voi lukea eri ohjelmilla ja sen lisäksi selaimella missä tahansa Webmailin avulla.

Vältä suurten liitetiedostojen lähettämistä sähköpostitse, käytä sen sijaan Funet File Senderiä. Katso yleisiä ohjeita liitetiedostojen käyttöön.

Jos haluat siirtää itsellesi kotoa yliopistolle jonkun tiedoston, suosittelemme käyttämään VPN-portaalia, sillä suoraan sähköpostista avatut dokumentit tallentuvat usein väliaikaishakemistoon, josta ne katoavat, kun kirjaudut ulos koneelta.

Sähköpostillesi on käytössä 1 gigatavun kiintiö. Lisätilaa voi tarvittaessa pyytää oman pääainelaitoksen atk-yhdyshenkilöltä.

Mappi-postissa on mahdollista ottaa käyttöön usean käyttäjän kesken jaettu postilaatikko, joka ei kuluta henkilökohtaista kiintiötä.

Mobiililaitteille on tehty oma koontisivu pelkistä sähköpostin asetuksista:Yleiset Mappi-postiasetukset mobiililaitteisiin

Jos sinulla on useita eri postilaatikoita (Mappi, Unix, Notes), kannattaa niiden posti keskittää yhteen paikkaan. Voit myös ohjata kaikki sähköpostisi yliopiston ulkopuoliseen osoitteeseen. Katso ohjeet postinohjaukseen.

Kun lopetat opiskelun, loppuu myös helsinki.fi -osoitteesi käyttö, jolloin saat käyttöösi haluttuessasi ns. alumni-osoitteen, joka on muotoa etunimi.sukunimi@alumni.helsinki.fi. Vanhat postisi eivät siirry sinne automaattisesti.

Jos olet läsnäolevana syyslukukauden, tunnuksen voimassaolo päättyy 31.1.

Jos olet läsnäolevana kevätlukukauden, tunnuksen voimassaolo päättyy 30.9.

Laitoksen IT-yhdyshenkilö voi kuitenkin halutessaan päättää voimassaolon jo aiemmin, vaikka heti valmistumispäivästä - asia on siis oman opiskeluyksikön päätettävissä. Tarkista oman yksikkösi käytäntö IT-yhdyshenkilöltä.

 

Kun nimesi muuttuu, voit muuttaa myös sähköpostiosoitteesi. Käyttäjätunnusta ei vaihdeta. Katso myös Kun tietosi muuttuvat -opasta.

Vasemmassa palkissa ovat tarkemmat ohjeet sähköpostin käyttöön yliopistolla.