Mail-ohjelman asetukset Mappi-postia varten (Mac)

Mail-ohjelma tulee OS X:n mukana. Se käynnistetään napsauttamalla ohjelman kuvaketta Dockissa.

Asetukset

Ennen postin lukua Mail-ohjelmaan tehdään asetukset, joita se kysyy ensimmäistä kertaa käynnistettäessä. Asetukset voi tehdä myös Mail-ohjelman Asetukset (Preferences) -ikkunassa, jos Mailissa on jo muita postitilejä määritettynä, napauttamalla Tilit (Accounts) -asetuksissa plus-painiketta.

Seuraavat ohjeet vastaavat OS X 10.9 Mavericksin asetuksia, vanhemmissa versioissa on pieniä eroavaisuuksia.

• OS X 10.9 Mavericsissa valitaan aluksi postitiliksi Muu sähköstitili.

• Asetuksiin kirjoitetaan oma nimi, sähköpostiosoite ja yliopiston salasana. Mail ei osaa muodostaa asetuksia automaattisesti, joten sen jälkeen valitaan sähköpostin tyypiksi IMAP (ei Exchange eikä POP), korjataan käyttäjätunnukseksi yliopiston käyttäjätunnus ja kirjoitetaan vastaanottavaksi postipalvelimeksi posti.mappi.helsinki.fi.

• Lähettäväksi postipalvelimeksi kirjoitetaan smtp.helsinki.fi ja siinä käytetään samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa kuin vastaanottavan postipalvelimen kanssa.

Asetusten viimeistely

Mail ei osaa määrittää välttämättä oikeaa porttia, joten asetukset pitää viimeiställä napsauttamalla Mail > Asetukset (Preferences) > Tilit (Accounts).

• Napsauta Lisävalinnat (Advanced) välilehteä. Varmista, että portti on 993, Käytä SSL (Use SSL) on ruksattuna ja portti on 993. IMAP-polun etuliite -kenttä kannattaa tyhjentää, jotta jaetut postilaatikot toimivat.

• Napsauta tiliasetuksissa Tilin tiedot -välilehdellä Lähtevän postin palvelin -kohdassa Muokkaa SMTP-palveluluetteloa.

• Varmista, että Todentaminen (Authentication) -kohdassa on valittuna Salasana (Password) ja kirjoita käyttäjätunnus- ja salasana-kenttiin yliopiston käyttäjätunnus ja salasana. Vaihtoehtoisesti kotona voi käyttää oman Internet-palveluntarjoajan lähtevän postin palvelimta (esim. Sonera: mail.inet.fi, Welho: smtp.welho.com), jonka nimen saa selville omalta palveluntarjoajaltaan.

Postilaatikon toiminta -välilehdellä

• Rastita Tallenna lähetetyt viestit palvelimelle, jos haluat että Mail-ohjelmalla lähetetyt viestit tallennetaan Mappi-palvelimelle jolloin ne näkyvät myös WebMailissa.
  • Voit valita mitä tehdään poistetuille viesteille, merkitäänkö ne poistettavaksi vai siirretäänkö ne Mail-ohjelman Roskakoriin.
mail-ohjelman postilaatikon asetukset - Macintosh

Postilaatikoiden ohjaus

• Mappi-palvelimen postilaatikot pitää ohjata käsin Mail-ohjelman postilaatikoihin, jotta Mail osaa tallentaa lähetetyt viestit tai esimerkiksi vedokset palvelimelle.
  • Napsauta Mail-ohjelman vasemmassa laidassa olevasta postilaatikkonäkymästät Sent tai Sent Messages-kansiota. Valitse sitten Postilaatikko-valikosta Käytä tätä postilaatikkoa > Lähetetyille. Tämän jälkeen Sent -kansio katoaa näkyvistä ja viestit näkyvät Mail-ohjelman Lähetetyt -kansiossa ja synkronoituvat Mappi-palvelimen Sent-kansioon.

• Toista sama Trash tai Deleted Messages -kansiolle ja halutessa Drafts-kansiolle, jos haluat synkronoida myös luonnokset Mappi-palvelimelle.

Huom! Jos postilaatikoita ei näy, napsauta ikkunan vasemmasta yläkulmasta Hae postit -painikkeen alta Näytä-painiketta.