Mail-ohjelman käyttöohjeita (Mac)

Mail on OS X:n mukana tuleva helppokäyttöinen sähköpostiohelma, joka toimii myös Office 365 -palvelun kanssa. Ennen sähköpostin lukemista ohjelmalle kerrotaan sähköpostipalvelimien tiedot sekä käyttäjätunnus ja muut tiedot.

• Office 365 -postiasetukset Mail-ohjelmaan ohje.
  • Mappi-postiasetukset ohje.

Käytön aloittaminen

• Ohjelmaa käynnistettäessä avautuu ikkuna, jossa postikansiot ovat vasemmalla. Postit haetaan napsauttamalla Hae Postit -painiketta. Office 365:ssä uudet viestit ilmestyvät push-tekniikalla automaattisesti.

Postin lukeminen ja kirjoittaminen

• Sähköpostiviestit näkyvät Saapuneet-nimisessä postilaatikossa. Mikäli kansiossa on uusia viestejä, kansion nimi on lihavoitu ja vieressä suluissa on uusien viestien lukumäärä, viestien lukumäärä näkyy myös Dockissa
  • Osoita ja napsauta hiirellä Saapuneet-postilaatikkoa
  • Ikkunaan tulee näkyviin viestien lista, jossa uudet viestit näkyvät lihavoituina
  • Jos napsautat hiirellä jonkun viestin otsikkoa, viestin teksti ilmestyy näkyviin
  • Voit avata viestin omaan ikkunaansa kaksoisnapsauttamalla viestin otsikkoa listassa
  • Uusi viesti aloitetaan painamalla Uusi-painiketta tai valitsemalla valikosta Arkisto > Uusi viesti
  • Viestiin vastataan aktivoimalla haluttu viesti ja painamalla tämän jälkeen Vastaa-painiketta tai valitsemalla valikosta Viesti > Vastaus lähettäjälle
  • Kenttään Vastaanottaja: tulee vastaanottajan nimi
  • Kenttään Aihe: kirjoitetaan viestin otsikko
  • Viesti lähetetään painamalla Lähetä-painiketta tai valitsemalla valikosta Viesti > Lähetä viesti

Viestien poistaminen

• Viesti poistetaan valitsemalla haluttu viesti listasta, jolloin se aktivoituu, ja painamalla sen jälkeen Poista-näppäintä
  • Viesti poistuu Mailin asetuksissa määritellysti suoraan palvelimelta tai siirtyy ohjelman Roskakoriin.

Ohjelman päättäminen

• Mail lopetetaan valitsemalla valikosta Mail -> Lopeta Mail