Salasana

Helsingin yliopiston tietotekniikkapalveluissa käyttäjä tunnistetaan henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Salasana vanhenee kerran vuodessa, jolloin se viimeistään pitää vaihtaa. Salasanaa voit vaihtaa myös useammin, tämä onkin jopa suositeltavaa. Salasana vaihdetaan siihen suunnitellulla verkkotyökalulla.

Salasanan on täytettävä seuraavat ehdot:

• Salasanassa on oltava
    • 8–14 merkkiä
    • vähintään yksi iso kirjain A-Z
    • vähintään yksi pieni kirjain a-z
    • vähintään yksi numero 0-9
  • Salasana ei saa sisältää erikoiskirjaimia (å, ä, ö, é ym.) tai erikoismerkkejä (!, ?, % ym.)
  • Salasana ei saa sisältää käyttäjätunnuksesta tai käyttäjän nimestä yli kahta peräkkäistä kirjainta
  • Salasanan tulee poiketa viidestä aiemmin käytetystä salasanasta

Huom! Älä käytä samaa salasanaa muissa tietojärjestelmissä tai yliopiston ulkopuolisissa verkkopalveluissa.

Katso myös ohjeet hyvän salasanan muodostamiseen.

Salasanan vaihtaminen

• Mene osoitteeseen www.helsinki.fi/atk/adsalasana
  • Kirjoita käyttäjätunnuksesi Tunnus -kenttään
  • Kirjoita vanha salasanasi Vanha salasana -kenttään
  • Kirjoita uusi salasanasi kahdesti Uusi salasana -kenttiin
  • Napsauta Vaihda salasana -painiketta