Uuden käyttäjätunnuksen aktivointi

Käyttäjätunnuksen aktivointi -verkkotyökalu on tarkoitettu Helsingin yliopiston opiskelijoille, joilla ei vielä ole käyttäjätunnusta yliopiston tietojärjestelmiin tai joiden käyttäjätunnus on vanhentunut.

Myös Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opiskelijat ja sivuaineopintoja Helsingin yliopistossa suorittavat muiden yliopistojen opiskelijat voivat aktivoida käyttäjätunnuksensa samalla työkalulla. Työkalua voi käyttää, kun opinto-oikeus on rekisteröity Helsingin yliopiston opiskelijarekisteriin. Jos aktivointi ei onnistu, ota yhteyttä opinto-oikeuden myöntäneeseen yksikköön.

Työkalulla käyttäjä voi aktivoida käyttäjätunnuksensa itse, tietotekniikkapalveluiden käyttölupapisteessä asioinnin sijaan.

» Siirry käyttäjätunnuksen aktivointiin
» Ohje käyttäjätunnuksen aktivointityökalun käyttöön

Työkalun käyttöön tarvitaan sekä suomalainen henkilötunnus että verkkopankkitunnukset, tai mobiilivarmenne tai poliisin myöntämä sähköinen henkilökortti. Käyttö on mahdollista kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Aktivoinnin yhteydessä hyväksytään Helsingin yliopiston tietojärjestelmien käyttösäännöt.

Käyttäjätunnuksen aktivointi on mahdollista vasta, kun käyttäjän tiedot ovat Helsingin yliopiston opiskelijarekisterissä ja hän on rekisterissä joko "läsnäolevana", "valittuna" tai "ei ilmoittautuneena". Uuden opiskelijan tiedot siirtyvät opiskelijarekisteriin noin viikon kuluessa siitä, kun hän on vastaanottanut opiskelupaikan (tai erillisvalintojen kautta valitun paperit on toimitettu tiedekuntaan).

Ne, joille aktivointipalvelun käyttö ei ole mahdollista, saavat käyttäjätunnuksensa henkilökohtaisesti palvelupisteestä tai syksyisin ja keväisin uusille opiskelijoille järjestettävien Welcome Fair -tilaisuuksien yhteydessä.

Huom: Ilmoittautumisen helpottamiseksi poissaolevien opiskelijoiden käyttäjätunnuksia on jatkettu ajalle 1.5.-31.8.2016. Uuden salasanan voi aktivoida osoitteesta www.helsinki.fi/salasana. Jos opiskelija on ollut poissaolevana kevätlukukauden ja ilmoittautuu läsnäolevaksi tulevalle syyslukukaudelle, läsnäolo alkaa vasta 1.8.