Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Helsingin yliopistomuse
 

Helsingin yliopistomuseo

Tietoa yliopistomuseosta:

Yhteystiedot:


PL 3 (Unioninkatu 34)
00014 Helsingin yliopisto
yo-museo(at)helsinki.fi

Näyttely
Fabianinkatu 33, 3. krs
Suljettu 19.6.-31.7.2017

Avoinna
ti-to 12-17, pe 12-16

Info


Observatorio:
ks. www.observatorio.fi/kavijalle

 

LÖYTÖJÄ
Taidetta kampuksilta
29.3.2012 - 17.2.2013

Valokuva Timo Huvilinna.

 

 

 

 

 

 

 
Olga Gummerus-Ehrström: Omakuva. Valokuva Timo Huvilinna.


Helsingin yliopistomuseon näyttely Löytöjä – taidetta kampuksilta nostaa esille yliopiston taidekokoelman arvokkaimpia teoksia.  Näyttelyyn on koottu läpileikkaus yliopiston taiteesta runsaan 250 vuoden ajalta. Helsingin yliopiston taidekokoelman ydinosan muodostaa Suomen suurin muotokuvakokoelma Galleria Academica. Sen lisäksi yliopistolla on runsaasti myös muuta taidetta.

Koska suuri osa teoksista sijaitsee eri laitosten ja kampusten työhuoneissa, seminaarisaleissa, kokoushuoneissa ja käytävillä, ovat ne yleensä vain harvojen nähtävillä. Nyt taidetta on kaivettu esiin yliopiston viideltä eri kampukselta, viideltä klinikalta sekä yliopiston kahdesta harjoittelukoulusta.

Näyttelyyn valitut teokset ovat pääosin Suomen taidehistorian tunnetuilta taiteilijoilta, mutta joukossa on myös ”unohtuneita” nimiä. Näyttelyssä esitetään erilaisia näkökulmia muotokuvan maalaamiselle ja tuodaan esille myös monen naistaiteilijan teoksia. Vanhinta taiteilijakaartia edustavat esimerkiksi Margareta Capsia ja Gustaf Wilhelm Finnberg ja uusinta Robert Lucander ja Viggo Wallensköld. Suomen kultakauden taiteilijoista mukana on maalauksia Maria Wiikiltä, Albert Edelfeltiltä, Gunnar Berndtsonilta ja Ada Thiléniltä, jotka olivat kaikki yliopiston piirustussalin opettajan Adolf von Beckerin oppilaita.
Lisätietoja: museoamanuenssi Pia Vuorikoski, puh. 050-415 6760, pia.vuorikoski(at)helsinki.fi

Maija Närhinen: Työpöytä.