Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Helsingin yliopistomuse
 

Helsingin yliopistomuseo

Tietoa yliopistomuseosta:

Yhteystiedot:


PL 3 (Unioninkatu 34)
00014 Helsingin yliopisto
yo-museo(at)helsinki.fi

Näyttely
Fabianinkatu 33, 3. krs
Suljettu 19.6.-31.7.2017

Avoinna
ti-to 12-17, pe 12-16

Info


Observatorio:
ks. www.observatorio.fi/kavijalle

 

Näyttelyesineet tulevat nyt puhelimeesi!

 

Uusi mobiilisovellus tarjoaa lisätietoja Helsingin yliopistomuseon Ajattelun voimaa -näyttelyn esineistä. Mobiiliopas sisältää 45 esinettä tai esinekokonaisuutta, joiden esittelyt koostuvat valokuvista ja teksteistä.

Sisältöreitit keskittyvät näyttelyn teemojen mukaisesti kolmeen eri aikakauteen, Kuninkaallisen Turun akatemian, Keisarillisen Aleksanterin yliopiston ja Helsingin yliopiston aikaan. Opas on toteutettu myös ruotsiksi ja englanniksi.

Mobiilioppaasta löydät tietoa esimerkiksi naisten ylioppilaslakista, fysiikan kabinetin vanhimmista esineistä, keisareiden muotokuvista, äitiyspakkauksesta ja sitä edeltäneestä kiertokorista, hammaslääkärin käyttämästä jalkaporasta, vesikäymälän pienoismallista, tohtorin miekasta tai vaikkapa M. A. Nummisen reikäkortille tallennetusta pro gradu -tutkielmasta.

Ajattelun voimaa -mobiiliopas toimii internetyhteydellä varustetulla älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, ja se on toteutettu Momeo Oy:n Tarinatallennin työkalulla. Opasta voit käyttää opasta Ajattelun voimaa -näyttelyssä tai vaikka kotisohvalta käsin. Sivusto ei vaadi erillisen sovelluksen lataamista.

Löydät mobiilioppaan osoitteesta

http://tarinasoitin.fi/ajattelunvoimaa1

Lisätietoja: Pia Vuorikoski, p. 050-4156760, pia.vuorikoski@helsinki.fi