Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Helsingin yliopistomuse
 

Helsingin yliopistomuseo

Tietoa yliopistomuseosta:

Yhteystiedot:


PL 3 (Unioninkatu 34)
00014 Helsingin yliopisto
yo-museo(at)helsinki.fi

Näyttely
Fabianinkatu 33, 3. krs
Suljettu 19.6.-31.7.2017

Avoinna
ti-to 12-17, pe 12-16

Info


Observatorio:
ks. www.observatorio.fi/kavijalle

 

Arjen historia -portaali

arjenhistorialogo


ARJENHISTORIA.FI ON AVATTU VERKOSSA

Helsingin yliopistomuseon kokoelmatietoja pääsee nyt selaamaan nettiin. Verkkoportaali arjenhistoria.fi avattiin 1.2.2011 osoitteessa

http://www.arjenhistoria.fi/

Palvelun taustalla on yhteensä kuuden museon ja kahden arkiston yhteinen kokoelmatietokanta. Yhteenliittymään kuuluvat Helsingin yliopistomuseon lisäksi Työväenmuseo Werstas, Tekniikan museo, Sähkömuseo Elektra, Suomen siirtolaisuusmuseo, Kultamuseo sekä Työväen Arkisto ja Kansan Arkisto.

arjenhistoria.fi –palvelussa voi tehdä hakuja ja selata erilaisia esine-, valokuva- ja kirjakokoelmia. Aineistoa on 1800-luvulta nykypäivään ja aiheiltaan ne liittyvät suomalaisen tieteen, korkeakouluopetuksen, tekniikan, työelämän, teollisuuden ja kansalaisyhteiskunnan historiaan sekä sosiaalihistoriaan.

Julkaisuhetkellä talvella 2011 arjenhistoria.fi sisältää noin 63 000 tietuetta kuvineen ja taustatietoineen. Aineistoa tulee koko ajan lisää, sillä vanhoista järjestelmistä siirretään edelleen tietoja uuteen yhteiseen järjestelmään ja kokoelmiin syötetyt uudet tiedot päivittyvät myös arjenhistoria.fi-palveluun.

Verkon kautta on nähtävissä vain osa organisaatioiden materiaaleista ja digitoiduista kuvista. Tekijänoikeus- ja henkilötietolain rajoituksista johtuen materiaali joudutaan tarkistamaan ennen verkkoon julkaisemista. Nähtäville asetettu kuvamäärä kasvaa koko ajan. Jos et löydä kaipaamaasi materiaalia, kysy lisää tallentavilta laitoksilta yhteystiedot -sivun kautta löytyvistä osoitteista.

Kaikille avoin palvelu ei vaadi rekisteröitymistä ja hakujen tekeminen on maksutonta. Yhdellä haulla voi selata useiden eri organisaatioiden kokoelmia, jotka ovat maantieteellisestikin koko Suomen alueella Helsingistä Lapin Tankavaaraan. Hakujen lisäksi käyttäjä voi lähettää palveluun omia tietojaan ja kommenttejaan.

Tervetuloa tutustumaan!