Havaintotoiminta Seismologian instituutissa

seismo

Seismologian laitoksella analysoidaan vuosittain lähes 13000 Pohjois-Euroopassa sattunutta seismistä tapausta. Niistä 1-3% on maanjäristyksiä, loput ovat teollisia räjäytyksiä. Lisäksi rekisteröidään maanjäristyksiä kauempaa eri puolilta maapalloa. Seismisten tapausten analyysi käsittää tapausten tunnistamisen ja paikannuksen sekä voimakkuuden ja syvyyden määrityksen.

Suomessa tapahtuvia maanjäristyksiä rekisteröidään vuosittain useita kymmeniä. Nämä järistykset ovat suhteellisen heikkoja, magnitudiltaan 0-4. Asemaverkon tihentyessä yhä pienempiä maanjäristyksiä rekisteröidään ja paikannettujen järistysten määrä kasvaa.

Maanjäristyslistoja


Oletko havainnut suomalaisen maanjäristyksen ?

Oletko havainnut suomalaisen maanjäristyksen tai ollut suomalaisen järistyksen vaikutusalueella? Voit auttaa meitä tutkimuksessa täyttämällä makroseismisen havaintokaavakkeen. Kaavakkeen voit täyttää myös, vaikka et olisi varma siitä, että kyseessä oli maanjäristys. Seismologian instituutti tarkistaa kaikki havainnot ja ilmoittaa internetsivuillaan n. 3 arkipäivän kuluessa Suomessa sattuneista maanjäristyksistä.

Katso myös: Suomessa sattuneet maanjäristykset

Katso myös: Päiväkohtaiset tarkistetut luettelot Seismologian instituutin rekisteröimistä räjäytyksistä ja maanjäristyksistä


Seismologian instituutin päivittäisanalyysituloksia

Alueelliset räjäytykset ja maanjäristykset tänään Kartta Suomen asemaverkon automaattisesti detektoimista tapauksista Suomessa ja lähialueilla. Tapaukset ovat pääasiassa räjäytyksiä.

Bulletiinit Listat Seismologian instituutin raportoimista seismisistä tapauksista Pohjois-Euroopassa.