Kaksi maanjäristystä Kuusamossa 23.-24.1.2012

Suomen seismografiasemat rekisteröivät 23. ja 24.1.2012 kaksi maanjäristystä, joiden keskukset sijaitsivat Kuusamossa. Kuusamo on yleisesti Suomen seismisesti aktiivisin alue, siellä sattuu vuosittain useita maanjäristyksiä. Osa järistyksistä on havaittavissa vain laitteden avulla, mutta osa myös ihmisaistein. Edellinen havaittu järistys sattui 7.1.2012.

Analyysissä on saatu seuraavanlaiset alustavat arviot järistysten tapahtumapaikoille ja -ajoille:

Latitudi: 65.744°N
Longitudi:  28.883°E
Suuruus (magnitudi): 1,5
Tapahtuma-aika: 23.1.2012 klo 06:57:12.8 (Suomen aikaa) eli klo 04:57:12.8 UTC

Latitudi: 65.757°N
Longitudi:  28.943°E
Suuruus (magnitudi): 1,6
Tapahtuma-aika: 24.1.2012 klo 02:55:17.4 (Suomen aikaa) eli klo 00:55:17.4 UTC

Oletko havainnut suomalaisen maanjäristyksen tai ollut suomalaisen järistyksen vaikutusalueella? Voit auttaa meitä tutkimuksessa vastaamalla makroseismiseen kyselykaavakkeeseen. Kaavakkeen voit täyttää myös, vaikka et olisi varma siitä, että kyseessä oli maanjäristys.

kartta latautuu...

Kuva 1. Karttaan on merkitty episentrien sijainnit punaisilla tähdillä.