Kaksi maanjäristystä Kuopiossa 9.8.2011

Suomen seismografiasemat havaitsivat 9.8.2011 Suomen aikaa aamulla kaksi maanjäristystä. Maanjäristysten keskukset sijaitsivat Kuopiossa, Vehmersalmella, ja ne sattuivat noin 17 minuutin välein toisistaan.

Analyysissä on saatu seuraavanlaiset arviot ensimmäisen maanjäristyksen tapahtumapaikalle ja -ajalle:

Latitudi : 62.741°N
Longitudi :  28.048°E
suuruus (magnitudi) : 1,6
tapahtuma-aika: klo 07:50:47.2 (Suomen aikaa) eli klo 04:50:47.2 (UTC)

Analyysissä on saatu seuraavanlaiset arviot jälkimmäisen maanjäristyksen tapahtumapaikalle ja -ajalle:

Latitudi : 62.740°N
Longitudi :  28.056°E
suuruus (magnitudi) : 1,5
tapahtuma-aika: klo 08:07:47.8 (Suomen aikaa) eli klo 05:07:47.8 (UTC)

kartta latautuu...

Kuva 1. Kuvaan on merkitty maanjäristysten episentrien sijainnit punaisilla tähdillä.

 

Oletko havainnut suomalaisen maanjäristyksen tai ollut suomalaisen järistyksen vaikutusalueella? Voit auttaa meitä tutkimuksessa vastaamalla makroseismiseen kyselykaavakkeeseen. Kaavakkeen voit täyttää myös, vaikka et olisi varma siitä, että kyseessä oli maanjäristys.