Maa järisi Kristiinankaupungissa 16.2.2013 ja 17.2.2013

Suomen seismografiasemat rekisteröivät kaksi maanjäristystä Kristiinankaupungissa. Ensimmäinen maanjäristys tapahtui 16.2.2013 06:25 Suomen aikaa ja toinen 17.2.2013 klo 04:29 Suomen aikaa. Maanjäristyksien keskus sijaitsi Kristiinankaupungissa.

Analyysissä on saatu seuraavanlaiset alustavat arviot järistyksien tapahtumapaikalle ja -ajalle:

Latitudi: 62.185°N 
Longitudi:  21.309°E
Suuruus (magnitudi): 1,5
Tapahtuma-aika: klo   06:25:30.1  (Suomen aikaa) eli klo  04:25:30.1  UTC

Latitudi: 62.179°N 
Longitudi:  21.385°E
Suuruus (magnitudi): 1,8
Tapahtuma-aika: klo   04:29:23.5  (Suomen aikaa) eli klo  02:29:23.5  UTC

 

kartta latautuu...

Kuva 1. Kuvaan on merkitty episentrin sijainti punaisella tähdellä.

Kuva 2. Suomen seismografiasemien rekisteröintejä maanjäristyksestä.

 

Oletko havainnut suomalaisen maanjäristyksen tai ollut suomalaisen järistyksen vaikutusalueella? Voit auttaa meitä tutkimuksessa vastaamalla makroseismiseen kyselykaavakkeeseen. Kaavakkeen voit täyttää myös, vaikka et olisi varma siitä, että kyseessä oli maanjäristys.