Opiskelu laitoksella

Kenia

Hae opiskelemaan geologiaa tai maantiedettä!

Tutustu ohjelmiin:

Geotieteiden kandiohjelma (geologia ja geofysiikka)

https://www.helsinki.fi/fi/ohjelmat/kandi/geotieteiden-kandiohjelma

Maantieteen kandiohjelma

https://www.helsinki.fi/fi/ohjelmat/kandi/maantieteen-kandiohjelma

Master's programme in Geography

https://www.helsinki.fi/en/programmes/master/geography

Master's programme in Geology and Geophysics

https://www.helsinki.fi/en/programmes/master/geology-and-geophysics

Master's programme in Urban Studies and Planning

https://www.helsinki.fi/en/programmes/master/urban-studies-planning

 

Lisätietoa opiskelijaksi hakemisesta löydät täältä.

 

Geotieteiden ja maantieteen laitos tarjoaa opetusta kahdessa eri koulutusohjelmassa, geologiassa ja maantieteessä. Geologiassa pääaineena on geologia, maantieteessä voi opiskella kahta pääainetta, maantiedettä ja aluetiedettä. Laitoksemme tarjoaa Suomen laajimman opetustarjonnan sekä geotieteiden että maantieteen alalta.

Laitoksen tarjoaman opetuksen aihepiirit liikkuvat hyvin pitkällä aikavälillä – aina miljardeja vuosia vanhoista tapahtumista juuri tässä hetkessä tapahtuviin ilmiöihin ja tulevaisuuden mallintamiseen. Myös mittakaava voi vaihdella mikroskooppisista kiteistä mannerlaatan kokoisiin kohteisiin, teemakartasta satelliittikuvaan tai ihmisen tilan kokemisesta suurkaupunkien kehittymisen mallinnukseen.  Laitoksellamme voit opiskella monenlaisissa ympäristöissä, kuten huippuvarustellussa opetuslaboratoriossa, kenttäkurssilla tutkimusasemalla tai tutkimusmatkalla toisella mantereella. 

Maantieteen pääaineet tarjoavat yhteensä kahdeksan ja geologia viisi erikoistumislinjaa, joista voi koota mielenkiintoisen ja poikkitieteellisen opintokokonaisuuden, yhdistäen luonnontieteiden parasta osaamista ihmistieteen asiantuntemukseen.

Opiskelijaelämää, kursseja ja matkoja