Arvostettu J.V. Snellman -palkinto professori Mari Vaattovaaralle

Helsingin yliopisto jakoi vuosipäiväjuhlassaan 26.3.2013 arvostetun J.V. Snellman-palkinnon ansiokkaasta tieteellisen tiedon välittämisestä. Tänä vuonna palkinto myönnettiin kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaaralle. Palkintosumma on 6 000 euroa.

Helsingin yliopiston rehtori Thomas Wilhelmsson perusteli palkintoa näin: "Vaattovaara on yliopistotutkija, joka on esimerkkinä siitä, miten tutkimuksessa voi nostaa yhteiskunnallista keskustelua ja vaikuttaa päätöksiin".

Lisätietoa Vaattovaaran tutkimuksesta sekä palkinnosta löytyy Helsingin Sanomien sekä Helsingin yliopiston sivuilta.

Geotieteiden ja maantieteen laitoksella juhlistettiin palkinnonsaajaa 2.4.2013 kakkukahvien ja kuohuviinin merkeissä. Kuvassa iloinen palkinnonsaaja professori Mari Vaattovaara sekä taustalla geotieteiden ja maantieteen laitoksen johtaja John Westerholm.

Kuva: Tiina Jääskeläinen