Esittely

Viikinkaari 5 E (PL 56)
00014 Helsingin yliopisto
puh. 0294 1911 (yliopiston vaihde)

Tiedekunnan hallinto- ja tukipalveluista vastaa Yliopistopalvelut

Tilat ja kartat
Puhelinluettelo
Hae yhteystietoja

facebook

Flamma

 

Farmasian tiedekunta

Farmasia on monitieteinen, lääkehuoltoon erikoistunut tieteenala. Farmasiassa yhdistyvät niin soveltavat luonnontieteet, terveystieteet kuin yhteiskuntatieteetkin. Tiedekunnassa tutkitaan eri näkökulmasta lääkeaineita ja -valmisteita sekä niiden kehittämistä, valmistamista, käyttöä ja vaikutuksia.

Farmasian tiedekunnassa tehdään farmasian tutkimusta ja annetaan alan korkeinta opetusta Suomessa. Tiedekunnasta valmistuu farmaseutteja ja proviisoreja sekä farmasian ja filosofian tohtoreita.

Lisäksi tiedekunta antaa ammatillista erikoistumiskoulutusta sairaala- ja terveyskeskusfarmasiassa sekä teollisuusfarmasiassa ja osallistuu aktiivisesti alan täydennyskoulutukseen. Tiedekunnalla on myös valtakunnallinen vastuu ruotsinkielisten proviisorien koulutuksesta.

Farmasian tiedekunnasta valmistuneet farmaseutit, proviisorit ja tohtorit työllistyvät hyvin yhteiskunnan palvelukseen. Tiedekunnasta valmistuneet työskentelevät asiantuntijatehtävissä apteekeissa, sairaala-apteekeissa, lääketeollisuudessa sekä yliopisto- ja viranomaistehtävissä.