Sairaalafarmasia

Yhteystiedot

PL 56 (Viikinkaari 9C)
00014 Helsingin yliopisto
puh. (09) 1911 (vaihde)
fax (09) 191 59884

Sosiaalifarmasian osasto Biokeskus 1 C
6. kerros (hissi toiminnassa 9-15)

Osaston vastaanottoaika on perjantaisin klo 10-11.

Tiedekunnan opiskelijapalvelut:
farmasia-info(at)helsinki.fi

Tilat ja kartat
Henkilökunta
Hae yhteystietoja


Sairaala- ja terveyskeskusfarmasian erikoistumiskoulutus

Farmasian erikoistumiskoulutus - yleistä
Erikoistumiskoulutuksella tarkoitetaan perustutkinnon jälkeistä täydentävää, tiettyyn erityisalaan keskittyvää koulutusta. Farmasiassa yliopistollisen erikoistumiskoulutuksen voi suorittaa sairaala- ja terveyskeskusfarmasiassa sekä teollisuusfarmasiassa ja erikoistumisopinnot (PD) apteekkifarmasiassa (Asetus 495/2009).

Sairaala- ja terveyskeskusfarmasian erikoistumiskoulutus
Erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on perehdyttää opiskelija sairaala- ja terveyskeskusfarmasian erityisalaan siten, että opiskelija tuntee koulutuksen jälkeen erityisalansa kokonaisuuden ja pystyy jatkamaan itsenäisesti työnsä ja osaamisensa kehittämistä. Tavoitteena on kouluttaa sairaala- ja terveyskeskusfarmasian erityisasiantuntijoita, jotka pystyvät moniammatillisessa tiimissä ottamaan roolin ja vastuun potilaan turvallisen lääkehoidon toteuttamisesta ja arvioinnista.

Sairaala- ja terveyskeskusfarmasian erikoistumiskoulutuksen kohderyhmänä ovat sairaala- ja terveyskeskussektorilla työskentelevät farmaseutit ja proviisorit. Erikoistumiskoulutus vaatii opiskelijoilta innostusta oman osaamisen sekä sairaala- ja terveyskeskusfarmasian kehittämiseen, mahdollisuutta sitoutua pitkäkestoiseen koulutukseen sekä kykyä vuorovaikutukseen muiden farmasian ja terveydenhuollon ammattilaisten sekä potilaiden kanssa.

Yhteydenotot ja tiedustelut

sairaala- ja terveyskeskusfarmasian yliopistonlehtori
Raisa Laaksonen
raisa.laaksonen(at)helsinki.fi
p. (09) 191 59885, 050 415 1609