Pikalinkkejä

Yhteystiedot

Viikinkaari 9 (PL 56)
00014 Helsingin yliopisto
puh. (09) 1911 (yliopiston vaihde)
fax (09) 191 59138

Tiedekunnan hallinto- ja tukipalvelut:
ftdk-hallinto(at)helsinki.fi

Tiedekunnan opiskelijapalvelut:
farmasia-info(at)helsinki.fi

Kanslian aukioloajat:
ma-pe klo 12-15


Tiedekunnan kanslia
Tilat ja kartat
Puhelinluettelo
Hae yhteystietoja

facebook

farmasian_alumnit

alumni

Flamma 

Tervetuloa farmasian tiedekuntaan!

Kuva: Veikko Somerpuro

Kiinnostaisiko sinua päästä ammattiin suoraan yliopistosta? Farmasian tiedekunnasta valmistuu farmaseutteja ja proviisoreita, jotka työllistyvät hyvin. Jos tutkijan ura toisaalta kiinnostaa enemmän, ratkaisu löytyy farmasian monipuolisesta suuntautumisvalikoimasta.

Farmasiassa yhdistyvät niin soveltavat luonnontieteet, terveystieteet kuin yhteiskuntatieteetkin. Näiden näkökulmasta pääset tutkimaan lääkeaineita, lääkevalmisteita, niiden kehittämistä, valmistamista, käyttöä ja vaikutuksia.

Ajankohtaista

kuohuviinilasit

Farmasian tiedekunta täytti kymmenen vuotta (24.3.2014)

Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan toiminta käynnistyi vuoden 2004 alussa.Tiedekunnan kymmenvuotisjuhlaa vietettiin Viikissä yli sadan ihmisen voimin 20. maaliskuuta.

Lue lisää »»

 

filosofisen tiedekunnan promootio 2014

Uudet antibiootit haussa eurooppalaisena yhteistyönä (13.2.2014)

Professori Jari Yli-Kauhaluoman ryhmä on mukana suurhankkeessa, jossa yli 30 eurooppalaista yliopistoa, yritystä ja tutkimusyksikköä etsii yhteistyössä uusia antibiootteja esimerkiksi salmonellan ja aivokalvontulehduksen aiheuttajia vastaan. Ensimmäisiä tuloksia odotetaan kuuden vuoden kuluessa.

Lue lisää »»

 

filosofisen tiedekunnan promootio 2014

Ilmoittaudu filosofisen tiedekunnan promootioon (5.2.2014)

Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan maisteri- ja tohtoripromootio järjestetään 22.–24. toukokuuta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 14. maaliskuuta.

Lue lisää »»

 

Gloria-tutkimushanke

Kivun juurille (28.1.2014)

Viiden vuoden kuluttua tiedämme enemmän kroonisen kivun mekanismeista ja meillä on muutamia uusia lääkeaihioita vaikean kivun hoitoon. Näin summaavat professorit Jari Yli-Kauhaluoma ja Eija Kalso Gloria-tutkimushankkeen tavoitteita.

Lue lisää »»

 

Syöpäsolujen kompastuskivi löytyi (21.1.2014)

Syöpäsolujen toiminta voidaan pysäyttää sulkemalla niille elintärkeä solukoneisto, todetaan suomalais-yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa. Tutkimuksessa on mukana myös farmasian tiedekunnan tutkijoita.

Lue lisää »»

 

Heikki Ruskoaho 3i

Tutkijat auttavat sydäntä paikkaamaan itsensä (14.1.2014)

Farmasian tiedekunnan professori Heikki Ruskoahon koordinomassa suuressa 3i-tutkimushankkeessa opetetaan sydänlihasta ja aivoja paikkamaan itse omia vaurioitaan. Korjausurakka käynnistetään nanoteknologian avulla.

Lue lisää »»

 

Opettajien akatemia logo

Raisa Laaksonen ja Outi Salminen Opettajien akatemiaan (17.12.2013)

Farmasian tiedekunnan yliopistonlehtorit Raisa Laaksonen ja Outi Salminen on valittu Helsingin yliopiston Opettajien akatemiaan. Opettajien akatemian tavoitteena on esimerkiksi tarjota yliopiston opettajakunnalle yhteisö, joka antaa kollegatukea opetuksen kehittämisessä. Kukin jäsen saa käyttöönsä kaksivuotisen määrärahan, jonka suuruus on 10 000 euroa vuodessa. Jäsenten nimeämät kotiyksiköt saavat myös 15 000 euroa vuodessa palkittua opettajaa kohti.

Opettajien akatemia »»

 

nanoparticle

Kosteajauhatus parantaa lääkeainemolekyylien liukoisuutta (11.12.2013)

Uusien lääkeainemolekyylien huono liukoisuus on lääkekehityksen suurimpia haasteita. Liukoisuusnopeutta voidaan parantaa esimerkiksi nanokiteytyksellä eli pienentämällä lääkeaineen partikkelikokoa nanometriluokkaan. Peng Liu valmisti perjantaina esiteltävässä väitöskirjatyössään lääkeainenanokiteitä kosteajauhatusprosessilla. Hän kehitti myös nanokiteiden tarkkaa liukoisuustutkimusta varten analysointitekniikan, joka on nykyisiä liukoisuuskoetestejä herkempi.

Peng Liun väitöskirja »»

 

Niina Sunille väitöskirjapalkinto (9.12.2013)

Farmasian tiedekunnasta viime vuonna väitellyt Niina Suni on saanut Viikin tutkimusryhmäorganisaation tuhannen euron väitöskirjapalkinnon. Toinen palkittu on bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta väitellyt Jonna Saarimäki-Vire.

Niina Sunin väitöskirja »»

 

MAREX Christian D Muller

MAREX seuloo merten aarreaittaa hyötykäyttöön (5.12.2013)

Maapallon meristä voi löytyä merkittäviä uusia tuotteita lääke- ja muun teollisuuden tarpeisiin. Professori Heikki Vuorelan johtamassa kansainvälisessä projektissa kerätään, arvioidaan ja jatkokäsitellään näytteitä eri puolilta maailmaa.

Lue lisää »»

 

Jouni Hirvonen photo Veikko Somerpuro

Jouni Hirvonen jatkaa dekaanina (2.12.2013)

Professori Jouni Hirvonen on valittu jatkamaan farmasian tiedekunnan dekaanina seuraavan nelivuotiskauden 2014–2017.

 

yhteenveto lääkeinformaatiotutkimuksesta

Farmasian tiedekunta mukana lääkeinformaatiotutkimuksen yhteenvedon tekemisessä (28.11.2013)

Professori Marja Airaksinen ja yliopisto-opettajat Jenni Kleme ja Niina Mononen ovat laatineet yhteistyössä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean kanssa yhteenvedon Suomessa tehdystä lääkeinformaatiotutkimuksesta. Yhteenvetoa käytetään Fimean lääkeinformaatiostrategian pohjana.

Yhteenveto ja strategia »»

 

Hélder Santos

Hélder Santosin ryhmä Biocentrum Helsingin jäseneksi (20.11.2013)

Hélder A. Santosin tutkimusryhmä aloittaa ensi vuoden alussa kolmivuotisen kauden Biocentrum Helsingin jäsenenä. Biocentrum Helsinki on Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston ylläpitämä sateenvarjo-organisaatio. Siihen kuuluvat tutkimusryhmät työskentelevät erilaisilla kokeellisen biologian osa-alueilla. Kolmivuotiskaudeksi 2014–2016 Biocentrum Helsinkiin tuli 91 jäsenhakemusta HY:stä ja 9 Aalto-yliopistosta. Helsingin yliopiston hakijoista Biocentrum Helsinkiin valittiin 31.

Biocentrum Helsingin sivut »»

 

Marja Airaksinen

Marja Airaksiselle Albert Wuokon palkinto (18.11.2013)

Professori Marja Airaksinen on saanut Suomen Farmaseuttisen yhdistyksen myöntämän Albert Wuokon palkinnon.

Lisätietoja »»

 

Proteiinikinaasi C -tutkimus syövän ja Alzheimerin taudin parantamiseksi jatkuu farmasian tiedekunnassa (15.11.2013)

Professori Raimo K. Tuomisen ja professori Jari Yli-Kauhaluoman ryhmät ovat saaneet Jane ja Aatos Erkon säätiöltä 640 000 euroa rahoitusta kolmivuotiselle hankkeelle, joka etsii tutkii uusia proteiinikinaasien muuntelijoita syöpätautien ja Alzheimerin taudin hoitoon.

Lue lisää »»

 

Väitös: Uusi proteiinien C1-osaan sitoutuva yhdisteryhmä löytyi – vaikutuksia Alzheimer-lääkkeiden kehitykseen? (4.11.2013)

Diasyyliglyserolin, DAG, säätelemien signaalireittien on havaittu vaikuttavan esimerkiksi syövän, sydän- ja verisuonitautien ja hermostorappeumasairauksien kehittymiseen. DAG:n vaikutukset soluissa välittyvät sellaisten proteiinien kautta, jotka sisältävät niin sanotun C1-osan. C1-osaa pidetäänkin lupaavana lääkekehityksen kohteena erityisesti syöpälääkkeiden ja Alzheimerin taudin lääkkeiden kehityksen kannalta. Virpi Talman totesi väitöstutkimuksessaan, että dialkyyli 5-(hydroksimetyyli)isoftalaatit vaikuttavat olevan lupaava uusi proteiinien C1-osaan sitoutuva yhdisteryhmä.

Väitöskirja E-thesis-palvelussa »»

 

Jatko-opiskelijat siirtyvät tohtoriohjelmiin (28.10.2013)

Helsingin yliopistoon on perustettu neljä tutkijakoulua, joiden alle sijoittuu 32 tohtoriohjelmaa. Jokainen tohtorikoulutettava kuuluu johonkin tohtoriohjelmaan. Nyt on aika miettiä itselle sopivaa ohjelmaa. Myös määräaikaisen rahoituksen haku on käynnistynyt.

Lue lisää »»

 

Uutisarkistoon »»