Tutkimus Jatkokoulutus Yhteystiedot

Espanjalainen filologia kuuluu nykykielten laitokseen.

Henkilöstön yhteystiedot löytyvät henkilökohtaisilta TUHAT-sivuilta, vastaanottoajat Flamma-intranetistä

PL 24 (Unioninkatu 40, 5. krs)
00014 Helsingin yliopisto

Laitoksen puhelinluettelo

Tutkimus

Helsingin yliopiston iberoromaanisen filologian tutkimus oli vuosisadan alkupuolella lähinnä kielihistoriallista: keskiaikaisten tekstien editointia sekä arabian ja espanjan vuorovaikutuksen selvittelyä. Lue lisää iberoromaanisen tutkimuksen historiasta

Kielihistoriallinen linja on jatkunut, mutta sen rinnalle on tullut mm. nykykielten lauseopin ja kielikontaktien tutkimus sekä sanakirjaprojekteja. Vakituinen opettajakunta tutkii espanjan lauseoppia, espanjan kielen historiaa sekä suomen ja espanjan vertailua. Lue lisää tutkimusaiheista

Yli sata vuotta kestänyt kiinteä suhde Madridin Complutense-yliopistoon jatkuu nykyään yliopistojenvälisen yhteistyösopimuksen ansiosta. Suomen Madridin-instituutilla on toimipiste Complutense-yliopiston filologisessa tiedekunnassa.

Vuonna 2005 suoritetussa koko Helsingin yliopiston tutkimuksen arvionnissa silloinen romaanisten kielten laitos sai toiseksi korkeimman arvosanan 6 (asteikolla 1-7). Lue lisää tutkimuksen arvioinneista.


Opinnäytteet

Romaanisten kielten (italialainen filologia, ranskalainen filologia, iberoromaaniset kielet) pro gradu- ja lisensiaatintutkielmat sekä väitöskirjat on vuosina 1973-2009 koottu erityiseen opinnäytetietokantaan. Vuodesta 2010 pro gradu -tutkielmat on koottu nykykielten laitoksen gradusivuille.


Tieteenalaopas

Tieteenalaopas on suora väylä keskeisten tietoaineistojen ja uutuuksien äärelle. Oppaasta löytyy helposti myös kirjaston tarjoamat palvelut yliopistolaisille, sillä se on suunniteltu erityisesti tutkijoille ja yliopisto-opiskelijiolle.

  • Romaanisten kielten opas: espanja

Osa aineistoista on vapaasti saatavilla verkossa (open access). Yliopiston käyttäjätunnuksia vaativiin palveluihin tunnukset pyydetään sisäänkirjautumisen yhteydessä.