Yhteystiedot

Espanjalainen filologia kuuluu nykykielten laitokseen.

Henkilöstön yhteystiedot löytyvät henkilökohtaisilta TUHAT-sivuilta, vastaanottoajat Flamma-intranetistä

PL 24 (Unioninkatu 40, 5. krs)
00014 Helsingin yliopisto

Laitoksen puhelinluettelo

Tervetuloa!

Helsingin yliopisto on Pohjoismaiden ainoa yliopisto, jossa voi opiskella kaikkia Iberian niemimaan romaanisia kieliä: espanjaa, portugalia, galegoa ja katalaania. Myös ei-romaanisen baskin kielen kursseja järjestetään vuosittain.

Galegon ja katalaanin kielet ovat espanjan ja portugalin ohella Iberian niemimaan laajimmin puhutut romaaniset kielet. Portugalin läheinen sukulaiskieli galego on virallinen kieli Luoteis-Espanjassa sijaitsevan Galician itsehallintoalueella. Galloromaaninen katalaani on näiden kielten lisäksi virallinen kieli Koillis-Espanjassa sijaitsevassa Kataloniassa sekä Valenciassa ja Baleaareilla. Katalonialaisen ja galicialaisen filologian opinnot johdattavat katalaanin ja galegon kieliin sekä Galician ja Katalonian kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin.

Osa opetuksesta rahoitetaan ulkomaisista lähteistä: tärkeä yhteistyökumppani on Galician autonominen hallitus, Xunta de Galicia, jonka rahoituksella järjestetään galegon kielen opetusta sekä mm. hankitaan galicialaista kirjallisuutta. Katalonian autonominen hallitus Generalitat de Catalunya puolestaan ylläpitää katalaanin kielen opetusta, ja baskin vastaava (Eusko Jaurlaritza) baskin opetusta.

Katso myös: Portugalilaisen filologian verkkosivut