Opiskelijaksi Ohjeita opiskeluun Työelämä ja alumnitoiminta Yhteystiedot

Englantilainen filologia kuuluu nykykielten laitokseen.

PL 24 (Unioninkatu 40 B, 6. krs)
00014 Helsingin yliopisto

Opiskelu > Sijoittuminen työelämään

Valmistuneet opiskelijamme ovat kielen monipuolisia asiantuntijoita, jotka sijoittuvat työelämään esimerkiksi opettajiksi, kääntäjiksi, tutkijoiksi tai muihin kielen, viestinnän ja monikulttuurisuuden asiantuntemusta vaativiin tehtäviin.

Meiltä valmistuneet työllistyvät hyvin. Englanti on todellinen maailman kieli, jota Suomessa käytetään laajasti esimerkiksi tieteen, kulttuurin, liike-elämän ja matkailun kielenä. Englantilainen filologia antaa sinulle valmiudet työskennellä erilaisissa liike- ja kulttuurielämän sekä julkishallinnon tehtävissä.

Opinnoistasi riippuen voit työllistyä yritysten lisäksi muun muassa ministeriöihin, media-alalle, kirjastoihin ja muihin kulttuurilaitoksiin, erilaisiin järjestöihin ja kansainvälisiin organisaatioihin tai matkailualalle. Jos suoritat aineenopettajalinjan, olet pätevä peruskoulun ja lukion sekä aikuiskoulutuksen englannin kielen opettajaksi. Jos valitset kääntäjälinjan, voit työskennellä kääntäjänä tai tulkkina erilaisissa kansainvälisen viestinnän tehtävissä esimerkiksi kulttuurin, hallinnon tai liike-elämän alalla. Voit myös jatkaa maisteriopintojen jälkeen yliopistossa jatko-opiskelijana ja luoda myöhemmin uran yliopistossa tutkijana ja opettajana.

Oman paikan löytämistä työelämässä helpottaa se, että Helsingin yliopistossa on Suomen kattavin valikoima oppiaineita. Niistä kannattaa valita kiinnostavimmat ja hyödyllisimmät aineet osaksi tutkintoasi.

Englannin maistereiden urakertomuksia löydät töissä.fi-sivustolta.

Lisätietoa sijoittumisesta työelämään nykykielten laitoksen verkkosivuilla.