Yhteystiedot

Englantilainen filologia kuuluu nykykielten laitokseen.

PL 24 (Unioninkatu 40 B, 6. krs)
00014 Helsingin yliopisto

Tervetuloa!

Englantilaisen filologian oppiaine on hengeltään ja opettajakunnaltaan aidosti kansainvälinen, laatuun ja monipuoliseen tutkimukseen sekä opetustarjontaan panostava yksikkö.

Tutkimus ja opetus

Opetuksessa ja tutkimuksessa keskitymme laajalti eri osa-alueisiin historiallisesta kielentutkimuksesta käännöstieteisiin sekä kaunokirjallisuuden tutkimukseen. Teemme kansainvälistä yhteistyötä kaikilla tutkimusaloillamme, ja konferenssimme houkuttelevat osanottajia ympäri maailmaa.

Kansainvälisen opetushenkilökuntamme lisäksi meillä vierailee säännöllisesti tutkijoita ja luennoitsijoita suomalaista ja ulkomaisista yliopistoista.

Viimeisimmässä tutkimuksen ja tohtorikoulutuksen arvioinnissa 2010-2012 englantilaisen filologian tutkijat ilmoittautuivat arvioitavaksi useissa eri tutkimusryhmissä. VARIENG-tutkimusyksikkö sai huippupisteet kansainvälisen huippututkimuksen luokassa (”Research of the participating community represents the international cutting edge in its field”). Englantilainen filologia (silloinen englannin kielen laitos) sai parhaat mahdolliset arviot tutkimuksen arvioinnissa vuosina 1999 ja 2005.

Opiskelijat

Englantilaiseen filologiaan hyväksytään vuosittain noin 60 uutta pääaineopiskelijaa. Oppiaineesta valmistuu vuosittain noin 50 filosofian maisteria ja 1-3 jatko-opiskelijaa väittelee vuosittain tohtoriksi. Englantilainen filologia on myös suosittu sivuaine. Opiskelijamme ovat kielen monipuolisia asiantuntijoita, ja sijoittuvat työelämään esimerkiksi opettajiksi, kääntäjiksi, tutkijoiksi, tai muihin kielen, viestinnän ja monikulttuurisuuden asiantuntemusta vaativiin tehtäviin.

Ajankohtaista

Uutisarkisto

Linkit

Kielen kannoilla - Varieng-tutkimusyksikön blogi

Helsinki English Studies - Electronic Journal

eVARIENG - Studies in Variation, Contacts and Change in English

Tarjoa työtä opiskelijoille!

Tarjoa työtä opiskelijoille

WebOodi