Opiskelijaksi Ohjeita opiskeluun Työelämään

Englannin kääntäminen kuuluu nykykielten laitokseen.

Unioninkatu 40
00014 Helsingin yliopisto

Laitoksen puhelinluettelo

Käyntiosoite:
Metsätalo
6. krs, B-käytävä

Työelämään

Työelämään

Englannin kääntämisestä valmistuneet työllistyvät hyvin. Englanti on tällä hetkellä ja mitä ilmeisimmin vielä pitkään tulevaisuudessakin lingua franca (eri kieliä äidinkielenään puhuvien yhteinen viestintäväline) koko maailmassa ja siksi myös Suomessa erityisesti talous- ja kulttuurielämän kannalta keskeinen viestintäväline. Se on myös välttämättömien kansainvälisten yhteyksien avaaja ja ylläpitäjä.

Työelämässä opiskelijamme sijoittuvat mm. asiatekstien kääntäjiksi liike-elämään sekä valtion ja kuntien palvelukseen, käännöstoimistoihin ja itsenäisiksi yrittäjiksi. Kaunokirjallisuuden kääntäjät eli suomentajat toimivat etupäässä freelancereina. Televisio- ja elokuvakääntäjät työskentelevät käännöstoimistoissa tai itsenäisinä yrittäjinä. Tulkkeja tarvitaan asioimistulkkeina, kongresseissa ja matkailun parissa sekä Euroopan unionin ja erilaisten, lähinnä kansainvälisten yritysten palveluksessa.

Opinnot antavat valmiuksia myös tutkijantyöhön sekä kansainvälisen viestinnän asiantuntijatehtäviin esimerkiksi julkishallinnon ja elinkeinoelämän palveluksessa.

Lisätietoa sijoittumisesta työelämään nykykielten laitoksen verkkosivuilla.