HiDATA-tilaisuus 7.11.2019: Tekoäly- ja digitaidot muuttuvassa työelämässä

HiDATA: Tekoäly- ja digitaidot muuttuvassa työelämässä

7.11.2019
9.00-11.00 Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)
  • Miksi yrityksissä ja työelämässä täytyy edistää jatkuvaa oppimista?
  • Miten digitalisaatio ja tekoäly muuttavat työelämää?
  • Miten vastaamme näihin haasteisiin?

Näihin kysymyksiin paneudutaan alustuksissa ja paneelikeskustelussa. Tilaisuuden moderaattorina toimii Helsingin yliopiston apulaisprofessori ja Suomen tekoälykeskuksen FCAIn koulutuksesta vastaava johtaja Teemu Roos. Valmistaudu eloisaan keskusteluun!

Tilaisuus on päättynyt. Katso tallenne tilaisuudesta ja klikkaa ohjelmasta materiaalit. Voit katsoa videon myös Unitubessa.

 

Ohjelma:

9.00 Tilaisuus alkaa

Avauspuheenvuoro

Sasu Tarkoma, johtaja, Helsinki Centre for Data Science HiDATA

Key note: Ohjelmistoalan trendit ja mitä niistä voi tulkita?

Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmisto- ja e-business ry

Avoimet tietotekniikan verkkokurssit Helsingin yliopistossa

Keijo Heljanko, professori, HiDATAn varajohtaja, Helsingin yliopisto

9.45 Panelistien esittelyt ja paneelikeskustelu

moderaattorina Teemu Roos, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto; Koulutuksesta vastaava johtaja, FCAI

panelistit:

Petteri Kallio, Johtava asiantuntija, eOppiva/HAUS

Mika Helenius, puheenjohtaja, The European Association of Leading Digital Enterprises (euro.digital)

Oona Ylänkö, CEO, Hive Helsinki

Tommi Mikkonen, professori, Helsingin yliopisto

11:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin.

HUOM! katso myös HiDATAN tilaisuus Shaping the Digital Future - University and Companies Together

Puhujat:

Teemu Roos on maailmanlaajuisesti huippusuositun Elements of AI: Tekoälyn perusteet -verkkokurssin luoja ja arvostettu tiedeviestijä. Koodia Suomesta ry valitsi Roosin vuonna 2018 Suomalaisen koodin suurlähettilääksi. Roos toimii tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessorina Helsingin yliopistolla, jossa hän myös johtaa Suomen tekoälykeskuksen opetusohjelmaa ja omaa koneoppimisen uusiin sovelluksiin keskittyvää tutkimusryhmäänsä.

Rasmus Roiha on ohjelmisto- ja verkkoliiketoiminta-alaa edustavan Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. Yhdistyksen keulahahmona hänen missionsa on edistää alalla olevien yritysten kilpailukykyä kansainvälisessä kilpailussa, mikä on arkipäivää jokaiselle Suomessa toimivalle yritykselle. Roiha on toiminut ohjelmistoalan sarjayrittäjä 21 vuoden ajan. Twitter: @rasmusroiha

Keijo Heljanko on tietojenkäsittelytieteen professori Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusaihepiirinsä on rinnakkainen ja hajautettu datatiede. Heljanko toimii HiDATAn varajohtajana ja johtaa Helsingin yliopistolla FMSEI-projektia, joka tarjoaa kaikille avoimia tietojenkäsittelytieteen verkkokursseja.

Petteri Kallio on digitaalisen oppimisen asiantuntija. Hänen oman jatkuvan oppimisensa intohimona on viime aikoina ollut digitaalinen oppiminen, digitaalinen markkinointi ja tulevaisuuden työ. Koulutukseltaan hän on geenitutkija ja työskentelee nyt HAUS kehittämiskeskuksella tehtävänään rakentaa valtion yhteistä oppimisympäristöä, eOppivaa. Päivätöiden lisäksi ja ohella hän on toiminut yrittäjänä. Kallio on perustajaosakkaana Call to Action Oy:ssä ja on myös ammatikseen tuottanut tapahtumia, kouluttanut satoja asiantuntijoita, esihenkilöitä ja johtajia sekä vetänyt laajoja EU-hankkeita. Hän on julkaissut kirjat Future Leadership ja Kokeilukirja ja ollut puhumassa jatkuvasta oppimisesta TEDX-Otaniemessä. Petteri Kallio on on omien sanojensa mukaan tohtori, jolle pelkkä tiede ei riittänyt: "Haluan myös kokeilla ja tehdä asioita itse. Mottoni on Never Stop Learning." Twitter: @petterikallio

Ohjelmistotalouden visionääri Mika Helenius on toiminut tietohallinnon kehittäjänä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on perustanut maamme laajimman CIO Executive Academy -koulutuksen, luonut EIT Digitalin puitteissa ohjelmistoyrittämisen ”Service Design and Engineering” -maisterikoulutuksen ja toiminut useamman uuden eurooppalaisen ohjelmistoyliopiston neuvonantajana. Tällä hetkellä hän toimii digitaalisen talouden kehittämishankkeen strategisena kehitys- ja innovaatiojohtajana. Hän on pitkään toiminut eurooppalaisten CIO- ja CDO-verkostojen kehittäjänä sekä EU-komission neuvonantajana IT-johtamisen ja osaamisen kehittämisen strategissa kysymyksissä. Twitter: @MikaHelenius

Oona Ylänkö on uuden vertaisoppimiseen ja projektilähtöiseen työskentelyyn perustuvan Hive Helsinki -koodikoulun toimitusjohtaja. Ylängön ja Hiven tavoitteena on rakentaa Suomeen uudenlaista teknologiaosaamista tuomalla yhteen yhteistyökykyisiä ja luovia ongelmanratkaisijoita eri taustoista. Hive Helsinki aloitti ensimmäisen lukukautensa 14. lokakuuta.

Tommi Mikkonen  työskentelee ohjelmistotekniikan professorina Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osastolla. Mikkonen on ollut pioneeri video- ja webpohjaisten opetusteknologioiden käytössä 2000-luvun alkupuolelta alkaen. Tällä hetkellä hän toimii varajohtajana Digital Education for All -hankkeessa, jossa kokeillaan uudenlaista väylää yliopisto-opintoihin. Uransa aikana Tommi on ohjannut parisenkymmentä väitöstä sekä tarkastanut yli 400 opinnäytettä.

Keijo Heljanko, Rasmus Roiha ja Sasu Tarkoma

Teemu Roos, Mika Helenius ja Petteri Kallio

Tommi Mikkonen ja Oona Ylänkö