Ruoan laatu ja hyvä ravitsemus

Tutkimuksen kohteina ovat ruoan terveellisyyteen ja makuun vaikuttavat elintarvikkeiden ainesosat, niiden ominaisuudet ja hyödyntäminen. Tavoitteena on edistää ruoan kemiallista ja mikrobiologista turvallisuutta sekä ottaa osaa riskien arviointiin ja hallintaan.  Ruoanvalintaan liittyvät tekijät ja ravinnon merkitys terveyden ylläpidossa ovat myös tärkeä tutkimusalue.

  • Bioaktiiviset yhdisteet ja ravintokuitu sekä niiden reaktiot
  • Elintarvikkeiden kemialliset vaaratekijät ja niiden reaktiot
  • Elintarvikkeiden mikrobiologinen laatu
  • Ruokamieltymysten periytyminen ja muutokset eri kuluttajaryhmissä
  • Ravitsemus ja terveys epidemiologisesta ja kokeellisesta näkökulmasta
  • Ruokakäyttäytyminen ja ravitsemus yhteiskunnassa
  • Globaalin ravitsemuksen erityiskysymykset.

Tutkimusryhmiä