Elintarviketieteet

Elintarviketieteiden opintoihin liittyviä ohjeita on tulossa Helsingin yliopiston Moodle-alustalle. Kirjaudu sivulle vierailijana.

Uuden elintarviketieteiden kandidaattivaiheen pääaineen tutkintovaatimukset astuivat voimaan 1.8.2013. Elintarviketieteiden kandidaatintutkinto sopii sinulle, jota kiinnostaa ruokamme laatu ja turvallisuus. Haluat olla mukana tutkimassa ja kehittämässä elintarvikkeita ja vaikuttamassa ruokaketjumme kestävyyteen kotimaassa tai kansainvälisesti. Elintarviketieteet tarjoavat erittäin kysyttyä asiantuntemusta ravinnostamme. Elintarviketieteiden kandidaatintutkinnossa opiskellaan elintarviketieteiden eri alojen perusteita sekä perustieteitä (kuten kemiaa ja fysiikka), joihin nämä opinnot pohjautuvat.  Lisäksi voidaan sivuaineen ja muiden valittavien opintojen avulla suuntautua esimerkiksi kemiallisiin, teknologisiin tai mikrobiologisiin opintoihin tai ravitsemustieteeseen. Tutkinto antaa valmiudet maisteriopintoihin elintarvikekemiassa ja elintarviketeknologiassa. Opiskelija voi valita maisterivaiheen pääaineekseen myös mikrobiologian ja rajoitettu joukko ravitsemustieteen.

Opintoneuvonta
Yliopistonlehtori Anna-Maija Lampi
Yliopistonlehtori Tuula Sontag-Strohm

Katso muut opettajatiedot elintarvikekemian ja elintarviketeknologian sivuilta.